Hlavní obsah

Fiasko! Stydím se a za celý tým omlouvám, hlesl Ton po třetině hrůzy na Spartě

Praha

Zatímco někteří jeho spoluhráči po utkání na Spartě mezi novináře přijít nechtěli, útočník Petr Ton mezi ně nepatřil. K hrůznému výkonu Komety v první třetině, kterou Brňané prohráli 0:6, se postavil čelem. „Byla to ostuda. Ostuda,“ zopakoval několikrát dvaačtyřicetiletý útočník po porážce 3:9.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér Komety Brno Alois Hadamczik (uprostřed) mezi svými svěřenci na střídačce při utkání v Praze.

Článek
Fotogalerie

„Je to sport a prohrát se může. Ale musí to být se ctí. A to, co jsme předvedli v první třetině, je ostuda. Od prvního do posledního hráče. To už jsem dlouho nezažil," hlesl po utkání Ton. „Za celý tým můžu říct, že se strašně omlouvám a vyloženě se stydím. Fakt to totiž bylo ostudné."

Kometa poprvé inkasovala po čtyřech minutách hry, pak navíc v rozmezí 215 vteřin přidala Sparta další tři góly a kouč hostů Hadamczik si vyžádal oddechový čas. „Trenér se v takové chvíli snaží uklidnit situaci a zmírnit lauf domácího týmu. Zároveň nám chtěl dodat víru a povzbudit, abychom už do konce třetiny neinkasovali," popisoval Ton.

Jenže to se nepovedlo. Faltra v brance nahradil Čiliak, avšak za necelých pět minut, jež zbývaly do konce třetiny, lovil puk dvakrát ze sítě. „I když jste kdovíjak unavený, za příznivého stavu 3:0 nebo 4:0 je radost chodit na každé střídání. Zažil jsem to několikrát, byl jsem na té druhé straně barikády, takže se dokážu vžít do sparťanských pocitů," řekl Ton, který do Komety odešel v létě 2014 právě ze Sparty, kde strávil nepřetržitých jedenáct sezón a slavil dva mistrovské tituly.

Poučit se, ne hodit porážku za hlavu, velí Ton

„Věděli jsme, že jsme všude ne o krok nebo o dva, ale hned o tři pomalejší. Věděli jsme, že když za stavu 0:6 budeme chtít útočit, dostaneme ještě jednou tolik gólů," poodhaloval Ton, co se dělo v brněnské šatně během první přestávky. „Nemohli jsme mít úplně skleslé hlavy, protože jsme před sebou měli dalších čtyřicet minut. Trošku se změnila taktika a chtěli jsme to důstojně dohrát. Řekli jsme, že začíná nová třetina za stavu 0:0."

Ve zbylých dvou sice Kometa vstřelila tři góly stejně jako Sparta, konečný stav 9:3 je přesto jednoznačný. „Celý tým si musíme sednout a myslím, že to nebude jen o nás hráčích. Něco asi přijde i od vedení a trenérů. Musíme nazvat pravým slovem, kde se staly chyby a poučit se z toho," ví Ton, jehož debakl mrzel i kvůli brněnským fanouškům, kterých do Prahy dorazily stovky.

„Kvůli nim je mi to strašně líto a ta zpackaná první třetina proto bolí dvojnásob," řekl Ton. Brno tak dál marně stahuje manko na elitní šestku, která má jistotu postupu do čtvrtfinále play off. Aktuálně je za ní o čtyři body. „Ta ztráta ještě není taková, ale s výkony jako na Spartě bychom do ní měli hodně daleko. Musíme se z toho poučit, ne na to zapomenout a hodit to za hlavu. Je třeba o chybách mluvit," uvědomuje si Ton.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice