Hlavní obsah

Chomutovský Kopřiva uspěl s odporem proti odebrání licence a vrací se na střídačku

Praha

Původně měl na střídačce chomutovských hokejistů chybět až do 2. února, nicméně asistent trenéra Vladimíra Růžičky Břetislav Kopřiva se na ni může vrátit už v dnešním extraligovém utkání na ledě Sparty. Pětašedesátiletý kouč podal odpor k rozhodnutí disciplinární komise, kterým mu byla kvůli nesplnění podmínek pro udělení trenérské licence A a neplatnému trenérskému průkazu zastavena činnost. A uspěl.

Foto: Sport.cz

Břatislav Kopřiva.

Článek

Kopřiva odtrénoval tři lednové zápasy bez platné licence A, která mu vypršela v roce 2015, a tak mu disciplinárka pozastavila činnost do 2. února. Kopřiva s verdiktem nesouhlasil a ihned ohlásil, že se proti němu odvolá.

„Po prostudování případu uznala disciplinární komise původně uložený trest za odůvodněný a správný, přihlédla však zároveň i k novým skutečnostem, mimo jiné k účasti trenéra Břetislava Kopřivy na semináři v rámci Memoriálu Ivana Hlinky, jeho úloze pozorovatele při mistrovství světa v ledním hokeji 2015 a účasti na přednášce trenérské školy Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze, která se uskutečnila 16. 1. 2016," uvedl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund v tiskovém prohlášení.

Kvůli těmto skutečnostem byla Kopřivovi trenérská A licence prodloužena a disciplinární komise mu zkrátila původně uložený trest na dobu do 20. ledna. Kopřiva tak zmeškal jen zápas v Brně, který Piráti prohráli 1:3.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články