Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 7:0Hokejisté Třince rozstříleli Mladou Boleslav, dvakrát se trefil Svačina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Nosek 1 : 0
13. Svačina 2 : 0
24. Kopecký 3 : 0
28. Meidl 4 : 0
31. J. Sýkora 5 : 0
36. Svačina 6 : 0
54. Klesla 7 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince deklasovali v 38. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav po jednoznačném vývoji 7:0. Nejvyšší výhru vicemistra v sezóně dvěma góly pomohl zařídit Vladimír Svačina, brankář Šimon Hrubec podruhé v ročníku vychytal nulu. Oceláři doma přehráli Středočechy už podesáté z posledních jedenácti utkání a v historii vzájemných utkání v nejvyšší soutěži si připsali své nejvýraznější vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví gól proti Mladé Boelslavi v utkání 38. kola Tipsport extraligy.

Článek

Mladé Boleslavi se pod Javorovým nevede dlouhodobě, ale takový výprask při současné formě Ocelářů čekal málokdo. Hostům to nešlo od prvního střídání. Hned ze startu propásli přesilovku a vzápětí kapitulovali, když Nosek skóroval po vyhraném vhazování Polanského čistým průstřelem od modré čáry.

Když Svačina hned z úvodní početní výhody Třince ve 13. minutě přidal druhý gól, bylo jasné, že Oceláři naopak mají konečně svůj den. Hrubec totiž záhy zmařil i sólový průnik Hyky a zneškodnil tím zároveň poslední šanci Středočechů na zdramatizování zápasu.

Od gólu Kopeckého, který se v 23. minutě zkušeně prosadil chytrým švihem přes Trončinského a vyhnal Ritticha na střídačku, už měl jednostranný průběh. Náhradníka Martina Růžičku už po čtyřech minutách překonal i druholigový host v domácím dresu Meidl.

Klesla zpečetil vysokou výhru

Irgl pak sice ze sóla na Růžičku nevyzrál, ale kuriózní Sýkorův gól na 5:0 dokázal, že štěstí v koncovce bylo s Třincem. Domácí útočník po brejku v oslabení přestřelil, ale puk po odrazu od zadního mantinelu zapadl o Růžičkova záda popáté do branky. Zlomeným Středočechům přidal po parádně sehraném přečíslení s Plíhalem navíc šestý úder i Svačina.

Na straně hostů bylo všechno špatně. Navzdory snaze o zmírnění porážky nebyli v závěrečném dějství schopni dát gól ani z bezprostřední blízkosti a Hrubec svou nulu musel ještě pracně uhájit při šancích Musila, Jarůška nebo Trončinského. Nejtěžší mladoboleslavskou porážku v ročníku nakonec v přesilovce sedmou brankou završil Klesla.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Nosek (Linhart, Polanský), 13. Svačina (Plíhal, Klesla), 24. Kopecký (Tybor, Slovák), 28. R. Meidl (Polanský, Roth), 31. J. Sýkora, 36. Svačina (Plíhal, Klesla), 54. Klesla (Dravecký, Irgl). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Roth (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4722.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Hrabal, Slovák, Klesla - Irgl, Žejdl, Dravecký - Tybor, Kopecký, J. Sýkora - Marek Růžička, Plíhal, Svačina - R. Meidl, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.
Mladá Boleslav: Rittich (24. Martin Růžička) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka, Klepiš, Lenc - Klimenta, Urban, Pacovský - Musil, R. Hruška, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama