Hlavní obsah

Brno - Pardubice 2:3Pardubice pod novým koučem Draisaitlem vyhrály v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Orsava 0 : 1
23. Redenbach 0 : 2
24. P. Sýkora 0 : 3
48. Ton 1 : 3
49. Hruška 2 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Pardubic pod vedením nového kouče Petera Draisaitla zvítězili ve 38. kole Tipsport extraligy v Brně nad domácí Kometou 3:2 a ukončili sérii čtyř porážek. K vítězství pomohly Dynamu dva góly v početní výhodě v rozmezí 63 sekund na začátku druhé třetiny, kdy Východočeši zvýšili na 3:0. Kometa se střelecky probrala až v posledním dějství, kdy dvěma góly během 25 sekund korigovala výsledek. Na zvrat to ale nestačilo a už ve třetím zápase po sobě nebodovala.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pardubický trenér Peter Draisaitl udílí pokyny hráčům v zápase proti Brnu.

Článek

Pardubice výrazně nakopla v cestě k vítězství rychlá úvodní branka už ve 20. vteřině. Svůj krátký únik zakončil Orsava, na jehož střelu brankář Čiliak špatně zareagoval. Brzký gól dodal hostům sebedůvěru, lépe napadali protivníka a hlavně důsledně bránili střední pásmo.

Naopak výkon Brňanů tento moment v součtu s debaklem z úterní dohrávky na Spartě výrazně poznamenal. Hráli těžkopádně, trápili se při přechodu do protiútoků, jejich akcím chyběla myšlenka. Střelecký důraz postrádali i při přesilových hrách. Nejvážnější šanci k vyrovnání měl ve 13. minutě Hynek Zohorna, jenž zblízka přestřelil volnou část branky.

Hned v úvodu druhé třetiny dali Východočeši soupeři lekci z využívání přesilových her. Při vyloučení Kováčika ve 22. minutě skóroval zblízka Marcinko a vzápětí po trestu dalšího domácího obránce Kocha za vyhození kotouče za hrazení přidal dělovkou od modré čáry třetí gól Sýkora. Z tohoto těžkého úderu se Brňané jen pomalu vzpamatovávali. I když si vypracovali územní převahu.

Kometa ožila až v závěrečné třetině, kdy v rozmezí 25 sekund se dvěma góly vrátila do zápasu. Poprvé překonal ve 48. minutě brankáře Maxwella tvrdou střelou Ton a vzápětí skóroval Jan Hruška. Kouč Draisaitl okamžitě zareagoval oddychovým časem. Jeho svěřenci se dostali z chvilkového útlumu a jednobrankové vítězství už udrželi.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 48. Ton (Kováčik, J. Hruška), 49. J. Hruška (T. Kaberle, Kováčik) - 1. Orsava (Čáslava, Štajnoch), 22. Marcinko (Redenbach, Orsava), 24. P. Sýkora (Štajnoch, Redenbach). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 5:3, navíc Kováčik (Brno) 10 min a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 7526.
Kometa Brno: Čiliak - Kováčik, T. Kaberle, Kuboš, Koch, Dujsík, Malec - Ton, J. Hruška, H. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, Ščotka, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Kaut - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Rapáč, Krajňák, Moučka. Trenéři: Draisaitl a R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články