Hlavní obsah

Fanoušci na Klepiše pískali a bučeli. Byli ještě shovívaví, řekl extřinecký útočník

Třinec

Zdaleka nejpovedenější utkání v sezóně odehráli proti Mladé Boleslavi hokejisté Třince. Soupeře smetli výsledkem 7:0 a značně tak pokazili své nedávné opoře Jakubovi Klepišovi návrat na led Werk Arény.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakuba Klepiše z Mladé Boleslavi čekal v Třinci jen pískot domácích fanoušků.

Článek

„Od začátku jsme k utkání přistoupili laxně. Chybělo nám nasazení, Třinec chtěl vyhrát mnohem více, než my. Dali i jeden či dva šťastné góly, ale když tomu jdete naproti, jako šli dnes kluci z Třince, tak přijdou i takové branky," popisoval Klepiš, jenž po dvou utkáních v Plzni a s Brnem, v nichž zaznamenal pět bodů, vyšel stejně jako celý tým bodově naprázdno.

Z utkání si odnesl maximálně nastřelená záda po ráně Hrabala od modré čáry hned v prvním střídání a nepříjemný pocit z bučení a pískání třineckých fanoušků. „Ta rána do zad byla nepříjemná, ale nic vážného to nebylo," popisoval Klepiš, jenž se na led vrátil hned v dalším střídání.

Třinci přeje, pískot fanoušků čekal

Těžkou hlavu si zkušený reprezentant nedělal ani s nevolí třineckých fanoušků. Ti na něj začali bučet při každém jeho kontaktu s pukem od chvíle, kdy byl po zákroku na něj vyloučen Marek Růžička. „Sekl mě přes holeně. Stál jsem zrovna na jedné noze a nešlo to ustát. Určitě jsem nespadl schválně," bránil se Klepiš. „S tím, že budou pískat, jsem ale počítal. Čekal jsem, že začnou hned od první minuty. Byli na mě ještě shovívaví," pousmál se Klepiš, jenž v loňské sezóně patřil k lídrům při třineckém tažení do extraligového finále.

Ve chvíli, kdy s ním začátkem loňského prosince Třinec přestal počítat a Klepiš přestoupil do Mladé Boleslavi, na to ale fandové zapomněli. „Třinecké prostředí je specifické. Když tady hrajete, tak vám tleskají, jakmile ale odejdete, tak na vás pískají a bučí. Ale já jim to vůbec nemám za zlé," svěřoval se 31letý útočník.

Z vysoké porážky byl rozmrzelý, spoluhráčům, s nimiž začal sezónu, ale přeje. „V Třinci byla výborná parta a já klukům držím pěsti, ať se jim daří. Jen by to už nemuselo být proti nám," řekl Klepiš.

Reklama

Související témata: