Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 1:2Litvínov prohrál doma s Olomoucí a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Laš 0 : 1
35. Frolo 1 : 1
52. Pekr 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v 38. kole Tipsport extraligy doma s Olomoucí 1:2 a zůstávají poslední o bod za Karlovými Vary. Úřadující mistr nenavázal na tři výhry před vlastním publikem za sebou a na účast v předkole play off už ztrácí 12 bodů. Olomouc, která se loni zachraňovala v baráži, si po čtvrté výhře z posledních pěti zápasů upevnila pozici v první šestce. Zápas rozhodl v 52. minutě Matěj Pekr.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost olomouckých hokejistů z výhry v Litvínově.

Článek

První příležitost utkání měli hosté, když z mezikruží nebezpečně vypálil Húževka, Janus ovšem jeho pokus nadvakrát kryl. Na druhé straně vyslal na Konráda střelu z levého křídla Trávníček. Hosté byli v úvodu utkání aktivnější.

V sedmé minutě bekhendem ohrozil domácí branku Eberle, puk nakonec skončil na horní síťce. Poté nahazoval z nulového úhlu puk na branku Skladaný, nová posila Mory, a Janus měl co dělat, aby puk udržel před brankovou čárou a holí ho odpálil do bezpečí. Za domácí se vydal na útočný výlet obránce Pavlík, jehož pokus Konrád vytěsnil lapačkou.

V 24. minutě se aktivní Skladaný dostal z levého křídla až před branku, Janus ale nepropustil kotouč za svá záda. Na druhé straně se řítil tváří v tvář Konrádovi Doležal, ale hostujícího brankáře mezi betony neprostřelil. Další litvínovskou šanci měl Duda, který se dostal do úniku, ale trefil pouze Konradovo rameno a stále čeká na první trefu v litvínovském dresu.

Pekr zařídil Kohoutům výhru

V 35. minutě se jako první radovali hosté, když po kombinaci s Bucem skóroval z dorážky Laš. Za pouhých 39 vteřin ale bylo vyrovnáno. Hanzl našel mezi kruhy beka Frola, který zamířil přesně.

Litvínov se snažil o obrat. V 45. minutě uvolnil Piroš Dudu, který ale v dobré střelecké pozici opět selhal a protáhl tak svůj střelecký půst v Litvínově na deset utkání bez vstřelené branky. Udeřili naopak hosté. Pekr se protlačil až před branku a nadvakrát se dokázal prosadit. Ve svém 18. zápase v extralize se tak radoval premiérové branky. Litvínov se v závěru snažil vyrovnat, ale nepomohla mu ani hra bez brankáře a stále zůstává po na chvostu tabulky.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Frolo (R. Hanzl, Martynek) - 35. Laš (Buc), 52. Pekr (Holec, Jaroměřský). Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4123.
Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička, Frolo - M. Hořava, Vantuch, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, Gerhát, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Herman, Buc, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Holec, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín