Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:0Liberec porazil Vítkovice i potřetí v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Krenželok 1 : 0
51. Lakatoš 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zdolali v 38. kole Tipsport extraligy Vítkovice 2:0 a po desáté domácí výhře za sebou si drží v čele tabulky náskok deseti bodů před druhou Spartou. O branky suverénního lídra se postarali Lukáš Krenželok a Dominik Lakatoš, brankář Ján Lašák udržel potřetí v sezóně čisté konto. Ostravané prohráli počtvrté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu proti Vítkovicím. Zleva Jakub Valský, střelec branky Lukáš Krenželok, Michal Birner a Martin Ševc.

Článek

Liberec začal zostra a hned po 15 vteřinách byl ve výborné šanci Bulíř, ale přestřelil. Následovala liberecká přesilovka, s nebezpečnými ránami Ševce a Birnera si však poradil Kantor. Severočeši byli i nadále aktivnější a v další přesilové hře šli zásluhou šťastné branky Krenželoka do vedení.

Druhý gól mohl přidat hned vzápětí Derner, jehož střela jen těsně minula pravou tyč Kantorovy branky. Hosté se osmělili až v polovině třetiny, Vandasovu střelu bez přípravy ale zlikvidoval připravený Lašák. Na druhé straně zahrozil domácí Jelínek, Kantor jeho pokus vyrazil s velkými obtížemi.

Na začátku druhého dějství měl dobrou šanci liberecký Radivojevič, Kantor ale byl u své tyče včas. Vyrovnat mohl hostující Balán, v situaci dva na jednoho ale střílel vedle. Poté byl ale k vidění spíše urputný boj o každý kousek ledu, se spoustou nepřesností na obou stranách.

Lakatoš pojistil výhru

Ideální příležitost na vyrovnání měli Ostravané pofaulech Jelínka a Výtiska, kdy hráli 100 vteřin v pěti proti třem. Bílí Tygři se ale ubránili a hostům dovolili pouze jednu střelu na Lašáka.

Úvod třetího dějství patřil Vítkovicím, které si svou aktivitou vybojovali dvě početní výhodě v krátkém sledu za sebou. Největší šanci měl ale ve vlastním oslabení domácí Bulíř, tváří v tvář Kacetlovi však neuspěl.

Lídr tabulky se druhého gólu však přeci jenom dočkal. V 51. minutě dorazil Šimkovu dělovku za Kacetlova záda mladík Lakatoš a vnesl na hokejky libereckých hráčů klid. Hosté v závěru zápasu zkusili dlouhou hru bez brankáře, Liberec se však v poklidu ubránil.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Krenželok (Valský, Ševc), 51. Lakatoš (Šimek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 8:8, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5814.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Bulíř, Vampola, Birner - Bakoš, Lakatoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Vítkovice: Kantor - Pastor, Čerešňák, Štencel, Štich, Philipp, Klok - Olesz, Szturc, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama