Hlavní obsah

Obrovská facka, ulevil si kouč Pirátů. Ti řeší, jak se vyhnout bojům o udržení

Jan ŠkvorSport.cz

Až do předvánočního období patřili k nejpříjemnějším překvapením extraligy, drželi se na příčkách zajišťujících přímý postup do čtvrtfinále play off. Jenže po Štědrém dnu přišel pád. Chomutovští hokejisté prohráli sedm z osmi zápasů, přičemž utrpěli dva debakly 1:7 v Liberci a na Spartě, a na elitní šestku ztrácejí sedm bodů. Asistent trenéra Růžičky Jan Šťastný přiznává, že spíš už začíná koukat na níže postavené týmy, aby se Piráti vyhnuli baráži.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťanský útočník Martin Procházka (vlevo) a chomutovský obránce Juraj Valach v zápase 38. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Před startem sezóny sice Piráti vyhlásili, že jejich cílem je udržet extraligu, do které se po roční pauze vrátili. Jenže vydařené výsledky v první polovině sezóny je namlsaly. I proto najednou začali pomýšlet na vyšší mety.

„Po úžasném začátku jsme až do 23. prosince v koutku duše se vší pokorou koukali v tabulce nahoru. Vedení klubu i fanoušci," potvrzuje Šťastný. Ovšem od té doby Chomutov získal jen pět bodů ze čtyřiadvaceti možných.

„Poslední dobou nás shazují individuální chyby a laxnost v obranném pásmu. Navíc mi přijde, že se vytratila i bojovnost a zarputilost. Prostě už se teď musíme dívat spíš pod sebe a splnit úkol dostat pod sebe čtyři mužstva," říká na rovinu Šťastný, že hlavní metou je vyhnout se skupině o udržení.

Na jedenácté místo má Růžičkova parta aktuálně k dobru devět bodů, navíc Severočeši odehráli o zápas méně. Jenže po posledních nevydařených představeních je nálada na bodu mrazu. Což debakl na Spartě jen umocnil.

Sparta nám nedala čuchnout, přiznal Vondrka

„Těžko se mi k tomu něco říká, je to pro nás obrovská facka. Musíme si to vyříkat, protože je za minutu dvanáct," bije Šťastný na poplach.

„Přitom jsme v přípravách na zápas udělali maximum, měli jsme dlouhé mítinky, jenže k našim záměrům jsme se ani nedostali. Vždyť z prvních čtyř střel Sparty jsme třikrát inkasovali," litoval Šťastný.

„Sparta je v neskutečném laufu, vůbec nám nedala čuchnout. Jenže my jsme od začátku hráli něco jiného, než jsme si domluvili. Naše obrana byla průchoďák, propadali jsme a oni si dělali, co chtěli. Prostě nás smázli. Vůbec nebylo co řešit," řekl jasně útočník Chomutova Michal Vondrka.

„Něco jsme si k tomu řekli už po zápase, ale nic zásadního. Víc to probereme v sobotu, kdy si to vyžereme. Ale půjdeme dál. Musíme se z toho poučit a začít zase vyhrávat," dodával Vondrka, jenž minulou sezónu dohrával právě ve Spartě.

Reklama