Hlavní obsah

14 tisíc lidí, atmosféra ale bouřlivá nebyla, řekl Jandač. A nechce být za kašpara

Praha

Již sedmým rokem vzdává hokejová Sparta hold složkám Integrovaného záchranného systému. Příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům věnovala za jejich každodenní oddanou práci vstupenky zdarma na páteční extraligový duel s Chomutovem i ten úterní s Olomoucí. Na Piráty dorazilo do O2 areny přes čtrnáct tisíc diváků, kteří viděli jednoznačný triumf Pražanů 7:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Chomutovu. Zleva Curtis Hamilton, Robert Sabolič, Lukáš Klimek a Juraj Mikuš. V brance Pirátů je Robert Kristan.

Článek

„Je to super akce, která je zaběhlá a má tradici. Žádný jiný z extraligových týmů to nepořádá, takže v tom jsme jedineční," těšilo útočníka Pražanů Jana Buchteleho, jenž k demolici Severočechů přispěl dvěma góly.

„Každému se hraje líp před velkou kulisou. Když přijde tolik lidí, je to jak ve snu. Na druhou stranu, na čtrnáct tisíc lidí tady nebyla úplně bouřlivá atmosféra. Někdy třeba i osm tisíc lidí ji vytvoří daleko bouřlivější," měl jasno kouč Sparty Josef Jandač.

„Jindy to moc nevnímám, protože jsem vtažený do hry. Ale tím, že to teď bylo relativně klidnější, tak mi přišlo, že atmosféra nebyla taková," pokračoval od nové sezóny hlavní trenér české hokejové reprezentace.

Nynější dresy se Jandačovi líbí nejvíc

Sparťané na Piráty vyrukovali ve speciálních tmavě modrých dresech ve stylu hasičských uniforem s reflexními návleky na kalhoty. A Jandač pro ně má slabost. „Nejsem modeman, abych je hodnotil. Ale za ty roky, co tady jsem, se mi při příležitosti holdu líbily tyhle dresy nejvíc."

Před dvěma roky při stejné akci napochodoval Jandač na sparťanskou střídačku oděný do vojenské uniformy. V pátek však byl v civilu. „Vždycky to dostaneme určený. Takže jdeme v tom, co nám stanoví," prohlásil kouč. V úterý proti Olomouci se ale fanoušci dočkají nového modelu.

„Budeme na sobě mít něco speciálního. Jen ještě nevím, co to bude. S trenéry to respektujeme, jen nechci, abychom byli za úplné kašpary," utrousil Jandač.

Po úterním zápase půjdou speciální sparťanské dresy do aukce, v níž si je budou moci fanoušci vydražit. Výtěžek bude věnován na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín