Hlavní obsah

Hokejový obránce Kadlec bude nadále hrát extraligu za Plzeň

Plzeň

Hokejový obránce Petr Kadlec bude nadále oblékat dres extraligové Plzně. Devětatřicetiletý bek prodloužil s Indiány smlouvu o další dva roky. V aktuální sezóně pokračuje v kádru Západočechů i útočník Tomáš Svoboda, jenž přišel do Plzně před Vánoci původně na měsíční hostování z Brna. Kluby se však dohodly na jeho prodloužení do konce sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Petr Kadlec (vlevo) oslavuje se spoluhráči gól na 2:1 během utkání se Slavií.

Článek

Kadlec přišel do Plzně v roce 2014 ze Slavie. Aktuálně má na kontě 1140 startů v nejvyšší soutěži, nejvíce ze všech aktivních hokejistů, kteří momentálně v extralize nastupují.

"Petr měl zájem pokračovat a měl zájem zůstat v Plzni, což bylo hodně důležité. Pro nás je to jeden z klíčových obránců a v příštím roce opět máme v plánu začlenit jednoho mladého beka a je důležité, když se může zlepšovat po boku takového hráče," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák a poukázal na zlepšení juniorského reprezentanta Davida Skleničky, který s Kadlecem nejčastěji nastupuje ve dvojici.

Na klubovém webu Indiáni potvrdili i dohodu o dalším angažmá Svobody, jenž za Plzeň odehrál osm zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal dvě asistence. "O Tomášovo setrvání jsme stáli a dohodli jsme se na jeho uvolnění s Brnem. Jsme rádi, že tu zůstává, takového hráče v týmu potřebujeme a za ten měsíc to jen potvrzuje. Teď už bude moci hrát i proti Brnu," řekl Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice