Hlavní obsah

S třináctkou na dresu čekal Svačina na gól třináct utkání. A trefil se ve 13. minutě

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Třináct utkání čekal třinecký útočník s číslem 13 Vladimír Svačina, až se znovu gólově prosadí. Proti Mladé Boleslavi se mu to povedlo hned dvakrát a poprvé symbolicky ve 13. minutě. „Třináctka mi smůlu nenosí. I dcera se mi narodila loni 13. prosince třináct minut před půlnocí. Manželka mě co dělat, aby to stihla,“ smál se 28letý útočník Třince, jenž sice dal v sezóně dosud jen pět branek, dvougólový večer už ale zažil podruhé. Od utkání na Spartě (7:5) se ale netrefil.

Foto: Petr Rubal

Vladimír Svačina na tréninku třineckých hokejistů.

Článek

V utkání proti Boleslavi vyšlo Třinci asi vše, na co jste sáhli. I vy jste se poprvé od říjnového utkání na Spartě trefil.

Trochu mě omlouvá, že jsem těch zápasů od října zase tolik neodehrál. Ale jsem moc rád, že mi to tam zase spadlo. Konečně jsem se cítil jako hokejista. Předtím jsem měl po těch zraněních starosti sám se sebou a není sranda se do toho zpátky dostat. Ale celý týden jsem cítil, že se něco změnilo a tušil jsem, že by to mohlo přijít.

Jsou ty góly pro vaše osobní rozpoložení hodně důležité?

Jsou. Mít tři góly pomalu na konci sezóny jsem snad ještě nezažil. Jsem útočník a góly se ode mne čekají. Tak snad mě to nakopne a týmu v dalších zápasech pomůžu podobně, jako proti Boleslavi, protože ta tabulka je strašně našlapaná a pro nás je už každý zápas skoro jako play off.

Čím to, že to bylo tak jednoznačné utkání? Bylo něco jinak, než jindy?

Bylo hezky, svítilo sluníčko.... Ale ne, herně to zase tak jednoznačné nebylo. I Boleslav měla své šance, ale Šimon Hrubec parádně zachytal. Naopak nám to tam takhle napadalo do soupeřovy branky poprvé v sezóně. Je to pro nás něco nového a musíme si toho vážit. Zítra je nový den a musíme znovu pracovat tak, jak jsme pracovali dosud, protože jde vidět, že to nese ovoce.

Dnes vám vycházelo opravdu téměř vše. Soupeř si po střele Sýkory v oslabení dal dost kuriózní vlastní gól, když si odražený puk společnými silami srazili do branky obránce Stříteský a brankář Růžička.

Je to tak. Jak se říka, když se s..e, tak se s..e. I takové góly ale padají. Moc nám třeba zase nešly přesilovky. Sice jsme dvě využili, nebylo to po nějaké souhře.

Výhrou jste si pomohl v souboji o první desítku. Vyhráno ale ještě zdaleka nemáte, souhlasíte?

To ví všichni. Bude to to ještě šílené. Vyhrajete tři zápasy a vůbec nikam se v tabulce neposunete. Pak jednou prohrajete a jde v tabulce dolů. Je to našlapané jako hrom a musíme hrát tak, abychom si to play off sami uhráli.

Na dresu máte třináctku a dnes je to třinácté utkání od vašeho posledního gólu na Spartě. A dal jste ho ve 13. minutě. Vám asi třináctka smůlu nenosí.

Vybral mi ji kdysi táta, když jsem byl malý a od té doby se ji snažím nosit. A doufám, že mi vydrží do konce kariéry. I dcera se mi narodila loni 13. prosince třináct minut před půlnocí. Manželka měla co dělat, aby to stihla.

Reklama

Související témata: