Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 5:4 SNPremiérový gól Reichla jr. přinesl Litvínovu ve Vítkovicích alespoň bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Martynek 0 : 1
27. Doležal 0 : 2
28. Sloboda 1 : 2
29. Olesz 2 : 2
34. Piroš 2 : 3
50. Štich 3 : 3
55. Balán 4 : 3
58. Reichel 4 : 4
65. Štencel (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v závěrečném utkání třetí čtvrtiny základní části extraligy Litvínov 5:4 po samostatných nájezdech. Hosty od porážky v normálním čase ušetřil sedmnáctiletý syn olympijského vítěze z Nagana Kristian Reichel, který svým prvním ligovým gólem dvě minuty před koncem vyrovnal na 4:4. V penaltovém rozstřelu ale zajistil dvoubodový zisk Vítkovicím Jan Štencel. Severočeši se díky bodovému zisku posunuli na předposlední místo tabulky.

Článek

Litvínov do zápasu nastoupil svižněji, ale také musel čelit první vyložené šanci, kterou v deváté minutě nikým nekrytý Szturc spálil nepřesnou střelou. Štěstí se ale na hosty usmálo 64 sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky: Martynek pohotovým bekhendem zasunul za Kantora vyraženou Hanzlovu střelu.

Vítkovická produkce měla k ideálu daleko. Kouč Svozil proto od druhé třetiny zredukoval hru na tři pětky a už v prvním střídání mohl srovnat Olesz, ale jeho pokus narazil na tyč. Domácím to však vzadu nadále skřípalo. Gerhátův průnik tak tak zastavil Kantor, ale naprosto neobsazený Doležal ho vzápětí z mezikruží podruhé prostřelil ranou mezi betony.

Domácí působili bezradně, ale soupeř jim hodil záchranný kruh vlastními kiksy. Slobodovu přihrávku si gólman Janus bruslí sám srazil za záda, načež se Trávníček nechal vyloučit na pět minut a do konce utkání a Olesz šťastnou tečí přesilovku rychle zužitkoval ve vyrovnání. Dvougólové manko smazali za 70 sekund.

Vítkovice mohly mít i více, jenže promarnily dvouminutovou přesilu pět na tři, jejíž část navíc litvínovský Doležal odehrál bez zlomené hokejky. Nápor Ostravanů utnul v 34. minutě Piroš, který v útočném pásmu zachytil jejich rozehrávku a příklepem z těžkého úhlu vrátil Litvínovu vedení.

Měřítko play off, jak Vítkovičtí zápas nazvali před začátkem, snesl z jejich strany teprve v poslední části. Až v závěru se do soupeře pořádně zakousli a ze stupňovaného tlaku rezultoval prvně gól Šticha, který v 50. minutě skóroval ranou bez přípravy od modré čáry. Domácím to ale nestačilo a pět minut před koncem je k vytouženému vítězství posunul Balán, jenž zblízka rychle mezi Janusovy betony tečoval Vandasovo nahození z rohu hřiště.

V krizové pasáži však Severočechy z temnoty vyvedl nejmladší hráč na ledě Reichel, který svůj aktivní výkon korunoval v 58. minutě při hře pět na čtyři vyrovnávací trefou na 4:4. Nakonec ještě málem skóre obrátil Duda, avšak z otočky minul, a tak v nájezdech přihrál druhý bod Vítkovicím Štencel, jenž byl jediným úspěšným exekutorem.

Vítkovice - Litvínov 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Sloboda (Burger, P. Zdráhal), 29. Olesz (Čerešňák, Kudělka), 50. Štich (Burger, P. Zdráhal), 55. Balán (Vandas, Philipp), rozhodující nájezd Štencel - 19. Martynek (R. Hanzl), 27. J. Doležal (Válek), 34. Piroš (M. Hořava), 58. Reichel (M. Hořava, Piroš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Bryška, Skopal. Vyloučení: 3:3, navíc Trávníček (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4283.
Vítkovice: Kantor (34. Dolejš) - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Štich - Olesz, Szturc, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička, Frolo - Duda, Gerhát, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín