Hlavní obsah

Asi budu volat tátovi, ať mě založí, svěřoval se po prvním gólu v extralize Reichel junior

Jiří TomaškovičSport.cz

Premiérový gól v české extralize vstřelil ve Vítkovicích Kristián Reichel, syn olympijského vítěze Roberta Reichla. V přesilové hře vyrovnával necelé tři minuty před třetí sirénou na 4:4. Z vítězství za dva body se ale radovali domácí hokejisté, kteří Litvínov porazili v nájezdech 5:4. I do nájezdů teprve 17letý útočník zasáhl, podruhé si už na Dolejše ale nepřišel.

Foto: Petr Kotala

Syn slavného otce Kristián Reichel se raduje ze svého prvního extraligového gólu.

Článek

„Chtěl jsem to hlavně narvat do brány. Myslím, že jejich obránce střelu tečoval a puk zvedl nahoru. Nejprve jsem vůbec nevěděl, že to byl gól. Radoval jsem se, protože se radovali kluci," popisoval Kristián Reichel vyrovnávací trefu v přesilové hře.

Prvního extraligového gólu i bodu se dočkal ve druhém utkání, do něhož zasáhl. V Karlových Varech odehrál necelých deset minut a vyšel naprázdno, ve Vítkovicích už ale naskakoval pravidelně. „Jedno utkání venku už hrál a nebylo to vůbec zlé. Má čich na tyto situace, a proto na přesilovku šel. Jsem rád, že i proměnil," chválil Reichla kouč Litvínova Radim Rulík.

„Albi! Albi!" vyvolávali v tu chvíli střelce příznivci Litvínova. Na přezdívku, která patří tátovi, Reichel junior slyšel. „Vzpomněl jsem si při tom na tátu. Bylo to hezké," svěřoval se. „Puk mám už schovaný a půjde do vitrínky k dalším cennostem," doplnil útočník, jenž bude muset svůj okamžik slávy podpořit příspěvkem do klubové pokladnice. „Už mi kluci v kabině říkali. Asi budu muset zavolat tátovi, ať mě založí," usmíval se Reichel mladší, který mohl svůj bodový účet okamžitě zdvojnásobit, protože šel do nájezdů z litvínovské strany jako první.

„Chtěl jsem ovšem udělat úplně něco jiného. Táta střílel hodně golfáky a já ho chtěl jen naznačit, objet brankáře a dát to pod břevno. Ale nakonec mě napadlo to tam pustit přímo. Bohužel," popisoval Reichel.

Vítkovický Dolejš se ale nachytat nenechal, o výhře Vítkovic 5:4 rozhodl jediný úspěšný střelec v nájezdech obránce Štencel.

Reklama

Související témata: