Hlavní obsah

Draisaitl znal recept na Hradec. Ani jsem si to takhle nemaloval, přiznal nový pardubický kouč

Pardubice

Hokejový trenér Peter Draisaitl stál v neděli při východočeském extraligovém derby znovu na střídačce vítězů. Tentokrát už z toho profitovaly Pardubice, které po domácí výhře 3:2 získaly hradecký skalp poprvé od října 2014.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pardubický trenér Peter Draisaitl udílí pokyny hráčům.

Článek

„Ani jsem si to takhle nemaloval, kluci však vzali derby jako výzvu. Nejsem tady, abych je učil hrát hokej, ale souboj s Hradcem i pro ně byl motivací a já se je jen snažil pečlivě nachystat, i když jsem zatím pořád ještě ve fázi poznávání týmu," líčil Draisaitl, jenž do konce listopadu působil v Hradci.

O šest týdnů později převzal Pardubice a zatím je s nimi stoprocentní. Ještě před derby doufal, že už výhrou v Brně vykročil tým z psychické nepohody. „Dá se kecat celé dny na téma psychika, ale sebedůvěru nikde v obchodě nekoupíme. Snažím se kluky zvednout, ale musí si za ní jít i trochu sami tím, jak se chovají na ledě. Musíme zapracovat na tom, abychom to, co si řekneme, plnili po celých 60 minut, abychom nezačali ve hře vymýšlet nesmysly, na které nemáme," doplnil kouč.

Draisaitlův rázný přístup zabral. „Všichni jsme si řekli, že musíme začít hrát jinak, ukázněně a s důrazem," líčil Petr Sýkora, jenž od 37. narozenin (23. prosince) bodoval v devíti utkáních po sobě s bilancí 9+5. Hradec pomohl udolat dvěma trefami. „V přesilovce jsem dostal přihrávku přímo na volej a vítězný gólu udělal Marcinko a já už jen poslal puk do branky. Snažili jsme se být i v závěru aktivní a překlopit to ještě na naší stranu," mínil kanonýr Dynama.

Vyprodáno bylo i na jedenácté derby po návratu Hradce do extraligy. Mountfield však po čtyřech vítězstvích v řadě musel skousnout porážku, i když na pardubickém ledě dvakrát vedl. Ani Dejova trefa v oslabení 67 vteřin před druhou pauzou nebyla vítěznou. „Nabídli jsme soupeři dva góly, které vůbec nemusely padnout," tvrdil Draisaitl, jenž ve třetí části vybudil tým k větší aktivitě. „Z obou stran to pak byla vyčkávaná, udělali jsme bohužel po buly o chybičku víc. Pardubice ale šly štěstí vstříc, trenér Draisaitl předvedl, jak dobře zná Hradec a nachystal je perfektně," připustil Petr Frühauf.

„Můj názor je, že by zápasu nejvíc slušela remíza a popravdě jsem se trošku Pardubic obával, protože se s novým trenérem opravdu hokejově zvedly. Diváci si na obou stranách přišli na svoje, ti naši jsou bohužel smutnější," doplnil hradecký trenér Vladimír Kýhos.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec