Hlavní obsah

Červenka dvěma góly rozhodl, s novináři se bavit nechtěl

Hokejisté Chomutova odčinili páteční debakl 1:7 z ledu pražské Sparty nedělní výhrou na Plzní 4:3. A přerušili tak čtyřzápasovou sérii porážek, čímž si alespoň částečně posílili svoje naděje v boji o uhájení pozice v první desítce tabulky extraligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Roman Červenka (vpravo) oslavuje se spoluhráči vstřelený gól - ilustrační foto.

Článek

Dvěma góly se o tříbodový zisk postaral nejproduktivnější hráč elitní soutěže Roman Červenka. Byl tudíž u všeho podstatného a znovu mu patřilo ocenění pro nejlepšího hráče vítězného celku.

„Je to náš stěžejní hráč, lídr a suverénním způsobem vede kanadské bodování. Ale abychom byli úspěšným týmem v tabulce, musíme hrát všichni jako mužstvo," řekl po zápase jeden z chomutovských asistentů trenéra Jan Šťastný.

Červenka po utkání překvapivě odmítl v prostoru oficiální mix zóny mluvit s novináři, vyjádřil se jen výhradně a krátce pro Českou televizi. A pak beze slova odešel do kabiny. Asistent Šťastný na dotaz, jestli je Červenka snad v nějaké nepohodě, odpověděl: „To nevím."

Chomutovští si vítězství nad Západočechy nesmírně cenili. „Pro nás trenéry i hráče to bylo i po psychické stránce náročné utkání. Měli jsme málo času na přípravu, navíc jsme se chtěli omluvit fanouškům za propadák na Spartě. O to víc si vážíme výhry, která byla vysloveně ubojovaná a přinesla tři body," líčil Šťastný.

Kristan se proti Plzni chytil

Piráti se v první třetině ubránili čtyřminutovému oslabení za stavu 0:1. „Kdybychom dostali druhý gól, těžko bychom skóre otáčeli. Ale naštěstí jsme se utrhli až na 3:1, a když soupeř snížil, podařilo se nám znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Při osobních soubojích jsme ale často byli až druzí," rozebíral asistent průběh zápasu.

Těžkou roli tentokrát zvládl nový chomutovský brankář Robert Kristan, který přišel z Pardubic. „V bývalém působišti byl v nepříjemné situaci, moc toho neodchytal. Navíc při svém debutu v našem dresu na Spartě inkasoval z prvních dvou střel dva góly. V tréninku však pracuje dobře a obstál proti Plzni. Ke konci měl důležitý zákrok při soupeřově šanci. Jsme rádi, že společně s námi zažil pocit vítězství," podotkl Šťastný.

V Chomutově se už chystají na další domácí zápas v úterý proti Třinci. „Nedíváme se v tabulce nahoru ani dolů, ale na sebe. Hokej je vrtkavý. Prošli jsme si menší krizí, pořád to však máme ve svých rukou. V našem týmu jsou šikovní hráči s hokejovou kvalitou. Musíme znovu zvednout hlavy," přemítal asistent.

Reklama

Související témata: