Hlavní obsah

Tři měsíce a konec! Hokejisty Karlových Varů opouští trenér Oremus

Praha

Na střídačce hokejistů Karlových Varů vydržel jen něco málo přes tři měsíce, nyní slovenský trenér Peter Oremus Západočechy předčasně opouští. S aktuálně posledním celkem extraligové tabulky se dohodl na svém konci po vzájemné dohodě. V úterním duelu s Plzní povede Energii dosavadní asistent Karel Mlejnek s Pavlem Kněžickým. Nového kouče vedení klubu hledá.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Peter Oremus už není trenérem Karlových Varů.

Článek

„Mužstvo je opět na posledním místě a obě strany dospěly k závěru, že případná změna na trenérském postu může pomoci. Vedení klubu bylo majitelem pověřeno, aby na středečním společném zasedání představilo možné varianty obsazení trenérské pozice ve zbytku sezóny," uvedl pro oficiální klubové stránky generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Karlovy Vary se tak odhodlaly už k druhé trenérské změně v sezóně. Pětačtyřicetiletý Oremus, jenž působil jako Vůjtkův asistent u slovenské reprezentace a v minulé sezóně dovedl Košice k mistrovskému titulu na Slovensku, nahradil v polovině října hlavního kouče Energie Karla Mlejnka. Ten se posunul na pozici asistenta.

Na přelomu října a listopadu se zdálo, že Oremusovo kouzlo zafunguje, neboť Západočeši zvítězili třikrát za sebou. Jenže poté opět nastal herní i výsledkový propad. V kalendářním roce 2016 vyhrála Energie jen jedno ze sedmi utkání a v tabulce se propadla až na dno. Na příčky zajišťující postup do předkola play off ztrácí před rozehráním poslední čtvrtiny základní části soutěže propastných třináct bodů.

Oremus ještě byl na ledě při dnešním tréninku, pak se ale dohodl na předčasném rozvázání kontraktu. O jeho nástupci bude vedení karlovarského týmu jednat ve středu. Jisté je zatím jen to, že v zítřejším západočeském derby s Plzní mužstvo povede Karel Mlejnek s trenérem brankářů Pavlem Kněžickým.

Karlovy Vary nejsou jediným klubem, který se v probíhajícím ročníku uchýlil k již druhé výměně trenéra. U Třince nejprve nahradil Jiřího Kalouse René Mucha, jehož následně na střídačce doplnil Jiří Dopita. V Pardubicích zase vystřídal Miloše Říhu mladšího Richard Král, kterého minulý týden nahradil Peter Draisaitl.

Reklama