Hlavní obsah

Liberec zasadil další ránu Hadamczikovi. Pardubice propadly. Sparta ukázala zbraně, rozhodla v nájezdech

škv, vapSport.cz
Aktualizováno

Kompletním 40. kolem dnes pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Brněnská Kometa se marně pokoušela zastavit sérii nezdarů, na ledě vedoucího Liberce podlehla 0:2. Stejnou bilanci čtyř porážek v řadě toužila odčinit i Plzeň a byla úspěšná - v Karlových Varech zvítězila 3:0. Peter Draisaitl na střídačce Pardubic napotřetí neuspěl - Boleslav nad Dynamem vyhrála 5:0. Hradec Králové zvítězil 2:1 ve Vítkovicích. Chomutov udolal třinecké Oceláře 4:2. Zlín otočil proti Litvínovu na konečných 4:1. Sparta, která představila na ledě záchranné složky i se zbraněmi, před zaplněnou O2 arenou vyhrála 2:1 nad Olomoucí po nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Komety Alois Hadamczik při utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Mountfield dokázal to, co se mu nedařilo dlouhé týdny. Venku vyhrál za tři body, což se mu naposledy povedlo v polovině prosince. A v poklidu zůstává v elitní šestce.

Zato situace Vítkovic se zhoršuje. Už ani doma nezabodovaly, neprodloužily šňůru tří výher na vlastním ledě. Proti Hradci přitom nutně potřebovaly zisk, neboť desátá, a tedy poslední postupová příčka do předkola play off, se začala vzdalovat. V závěru stačily jen korigovat, třetí porážku v řadě ve vzájemných zápasech už neodvrátily.

Piráti další nezdar rázně odvrátili

Rozjetý Zlín triumfoval v desátém z posledních dvanácti duelů a aktuálně se pyšní sérií čtyř zápasů bez ztráty bodu. Na stadiónu Luďka Čajky zvítězili Berani podeváté za sebou. Chemici naposledy uspěli ve Zlíně před šesti lety, od té doby zaznamenali už dvanáct porážek, tentokrát 1:4!

Výbornou vzájemnou bilanci měl Třinec proti Chomutovu, Severočeši ale osmou prohru v řadě s tímto soupeřem nedovolili. Oceláři sice nejprve otočili z 0:1 na 2:1, Piráti rázně kontrovali ve třetí třetině (nakonec 4:2).

Poslední Karlovy Vary hostily v západočeském derby Plzeň a na jejich střídačce už nebyl Peter Oremus, který v pondělí po vzájemné dohodě odstoupil. Místo něho Energii dočasně vede Karel Mlejnek, jenž mužstvo trénoval již před Oremusovým příchodem. Ale změna nepomohla. Energie potřetí za sebou nebodovala...

Škodovka, která předtím prohrála čtyři zápasy v řadě, si odvezla tři body a navíc čisté konto (3:0).

Rovněž Kometa čekala na bodový zisk už čtyři utkání a pozice jejího kouče Aloise Hadamczika není tak pevná. V Liberci po prohře 0:2 nijak neposílila. Bílí Tygři v jedenáctém domácím zápase v řadě neztratili ani bod, naposledy ve své hale neuspěli 1. listopadu s Plzní.

Kometa nebodovala popáté za sebou a vzdaluje se jí šestka. Liberec doma potřetí v řadě neinkasoval. Bezbrankový stav zlomil až ve 45. minutě Jan Stránský. Brankář Ján Lašák vychytal čtvrtou nulu v sezóně, čisté konto doma drží už 220 minut.

První Draisaitlova prohra

Pardubice pod novým koučem Draisaitlem vyhrály v obou předešlých zápasech, tentokrát proti Mladé Boleslavi přišlo kruté vystřízlivění.

Pro Dynamo je po porážce 0:5 desítka proklatě daleko. Středočeši si upevnili pozici v šestce a dali zapomenout na trápení v koncovce. Klimenta v první třetině otevřel skóre, po dlouhých 141 minutách se tak jeho tým dočkal gólu a v závěru už to pak byl koncert hostů.

Na Spartě až v osmé sérii rozhodl útočník Tomáš Netík. Pražané tak vyhráli pošesté za sebou, v předešlých pěti utkáních ovšem dokázali bodovat naplno.

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka se nedočkal kýžené trefy, která ho dělí od vstupu do Klubu hokejových střelců za 250 branek v domácí nejvyšší soutěži a české reprezentaci.

Na ledě se ukázali i vojáci se zbraněmi. Domácí totiž vzdávali hold složkám Integrovaného záchranného systému a příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům věnovali lístky zdarma.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo:
Vítkovice - Hradec Králové 1:2
Branky: 56. Hovorka - 33. Šimánek, 36. Dej
Zlín - Litvínov 4:1
Branky: 52. a 60. Říčka, 27. Kotvan, 53. Holík - 22. Hořava
Chomutov - Třinec 4:2
Branky: 12. Rutta, 46. Tomica, 49. Ölvecký, 60. Červenka - 15. Irgl, 30. Růžička
Liberec - Brno 2:0
Branky: 45. Stránský, 47. Radivojevič
Karlovy Vary - Plzeň 0:3
Branky: 11. Moravčík, 25. Kracík, 53. Svoboda
Pardubice - Mladá Boleslav 0:5
Branky: 51. a 59. Urban, 18. Klimenta, 50. Pacovský, 59. Musil
Sparta - Olomouc 2:1 po samostatných nájezdech
Branky: 33. Sabolič, rozhodující nájezd Netík - 9. Laš

Reklama

Související témata: