Hlavní obsah

Radivojevič se po nevídaném kousku ve Varech prosadil i proti Kometě

Liberec

Suverénní lídr hokejové extraligy z Liberce dominoval doma pojedenácté za sebou, když v úterý zdolal Brno 2:0, a při vítězné sérii neztratil ani bod. A celkově Bílí Tygři vyhráli šestnáct z osmnácti posledních zápasů. Naopak tápající a rozklížená Kometa Brno popáté v řadě nebodovala při velmi pasivním skóre.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Branko Radivojevič při utkání s Brnem.

Článek

V liberecké první formaci nečekaně nastoupil vedle Vampoly a Birnera teprve 17letý Marek Zachar, pro kterého to byl teprve druhý extraligový start. Na ledě se ale objevil jen při dvou střídáních. Třebaže Severočeši zazářili v předchozím kole v Karlových Varech vítězstvím 7:2, tentokrát dlouho naráželi na zformovanou obranu soupeře. A za ní exceloval gólman Čiliak. Především jeho zásluhou drželi Brněnští až do 44. minuty čisté konto. Pak jej překonal Stránský a záhy Radivojevič ukázkovým gólem zvýšil na 2:0. Navázal tak na svých sedm kanadských bodů (1+6) z karlovarského utkání.

„Máro Čiliak všechny naše střely viděl, hodně nás trápil. Ale muselo mu být při narůstajícím tlaku těžko. Pořád jsem věřil ve vítězství, protože třetí třetiny máme dobré," líčil Branko Radivojevič. Sálaly z něj jistota a spokojenost. „Ale v pětatřiceti letech mi určitě nestoupne do hlavy to, že se mi momentálně tak daří. Jen si přejeme, aby nám forma vydržela i pro zbytek základní části a hlavně pro play off," tvrdil slovenský útočník.

Lašák myslí na rekord

Liberecký brankář Ján Lašák potřetí v řadě vychytal na domácím ledě čisto konto. „Nejsem ten typ, abych vyhlížel a počítal si každou nulu. Ke konci tam byla tyčka, měl jsem i štěstí. Teď už začínáme myslet na rekord v počtu bodů v extralize. Je to meta, která mě láká," konstatoval gólman lídra.

Jeho protějšek Marek Čiliak ocenil Lašáka: „Janko se udržoval v tempu a byl pozorný, i když na něj toho moc nešlo. A to nejsou pro brankáře snadné chvíle, jelikož stačí maličkost a můžete inkasovat. Liberec je ale v pohodě, v tom je největší rozdíl mezi oběma týmy." Jaká je nálada v brněnské kabině? „Když se podívám na kluky, každý chce. Ale jsme v nepříjemné situaci, kdy nevíme, jak z toho ven. Atmosféra není úplně ideální, blíž bych to neventiloval," uvedl Čiliak.

Mají trenéři důvěru? To bych nekomentoval, řekl Beran

Asistent brněnského trenéra Karel Beran, který vede tým společně s hlavním koučem Aloisem Hadamczikem, na dotaz, jestli trenéři cítí dál důvěru, suše konstatoval: „To bych nechtěl vůbec komentovat." Ke hře a výkonu mužstva se pak rozpovídal. „Přijeli jsme s respektem a cílem neinkasovat, protože Liberec je v neuvěřitelné formě. Dává hodně gólů, přesto jsme ho dvě třetiny drželi na uzdě. Ubránili jsme i oslabení tří proti pěti a bylo jen škoda, že jsme přece jen kapitulovali. Celkově máme přetíženou obranu a těžko se prosazujeme v útoku. Čekají nás Vítkovice a tenhle zápas už musíme zvládnout," prohlásil brněnský asistent.

Reklama

Související témata: