Hlavní obsah

Odvolat Hadamczika? Kdyby neměl mužstvu co dát, odstoupil by sám, říká vedení Komety

Pět proher v řadě bez zisku jediného bodu a s tím spojený pád v tabulce až na deváté místo. Hokejová Kometa Brno zabředla do krize a šance na přímý postup do čtvrtfinále play off se pomalu rozplývají. Pochopitelně, že fanoušci dávají najevo svou nespokojenost a třeba v pátečním zápase s Pardubicemi se skandováním dožadovali konce kouče Aloise Hadamczika na střídačce Moravanů. Majitel Komety Libor Zábranský se ale bývalého reprezentačního trenéra zastává.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Skleslý trenér Komety Brno Alois Hadamczik.

Článek

„Pan Hadamczik je tak zkušeným trenérem, který by v případě, že by věděl, že nemá mužstvu co dát, odstoupil sám," uvedl vedoucí sportovního úseku Komety Jaroslav Medlík pro oficiální klubové stránky. A situaci srovnává s jinými extraligovými kluby, které v probíhající sezóně k trenérské výměně (ne)sáhly.

„Podívejme se třeba na Rostislava Vlacha ve Zlíně, který měl důvěru pořád, i když byli na posledním místě tabulky. Z prvních čtrnácti utkání vyhráli jen tři. Zůstal a vyplatilo se jim to. Ve Varech naopak odvolali pana Mlejnka, přišel Oremus a nyní už je opět hlavním trenérem Karel Mlejnek," tvrdí Medlík.

„Podrželi jsme každého trenéra. I Vláďu Kýhose, který měl x katastrofálních situací. Vloni, když se nedařilo, za mnou dokonce přišel, ať jdu s ním na střídačku. Já jsem odmítl, protože jsem to nepovažoval za rozumné. Nemyslím si, že je nyní třeba okamžitě potřeba hledat viníka. Spíš si myslím, že dokážeme pojmenovat příčiny, což je hlavně zdravotní stav hráčů," stýská si Zábranský při pohledu na rozsáhlou marodku.

Mají se hráči třepat, že jim bude sprostě nadáváno?

V úterním zápase na ledě vedoucího Liberce se musela Kometa obejít mimo jiné bez obránců Hanzlíka s Kováčikem či útočníků Němce, Čermáka a Ostřížka. „Já bych se chtěl kluků i realizačního týmu zastat. Byť dostali nálož na Spartě. Když by byli všichni zdraví a hráli jsme katastrofálně, herní projev by byl hrozný, je v prvé řadě naší povinností to řešit s trenéry. Ale nastal by pokles výkonnosti, kdyby byli klíčoví hráči zdraví a hráli? Myslíme si, že výsledky by byly jiné," soudí šéf Komety.

„To, že budeme nad hráči lámat hůl, nebo na ně budeme zbytečně přenášet tlaky, které na ně už beztak jsou velké, ničemu nepomůže. A hodit kluky do srač.. ze strany vedení, trenérů, médií, fanoušků. To prostě nepomůže," řekl Zábranský a prosí fanoušky Komety, aby tým včetně jeho trenérů v pátečním domácím souboji s Vítkovicemi podpořili a ne na něj pískali.

„To přece není smyslem. Buďto zabereme všichni jako naši fantastičtí diváci, kterých je většina, nebo když budeme vidět, že se to nepovedlo, tak kritizujme po zápase. Ale už dopředu chystat bojkoty, to nikomu nepomůže. Mají se kluci zase třepat, že na ně někdo bude sprostě křičet a nadávat? Nebo chceme vyhrát?" ptá se Zábranský.

Všichni musí zůstat pozitivní

Brno má nyní před sebou tři zápasy s týmy, které se nacházejí na pozicích mimo elitní desítku. V pátek hraje s Vítkovicemi, v neděli v Karlových Varech a příští pátek s Litvínovem. A Zábranský věří, že právě tyhle souboje Kometu nastartují.

„Musíme to zvládnout, klukům pomoct a v pátek prostě vyhrát. Věřte mi, že jak znám mančaft, kluci jsou z toho nešťastní a chtějí to změnit. Je jedno jak, ale hlavně být pozitivní. Aby to na hale burácelo, jak jsme zvyklí, aby to kluky vyburcovalo, aby umlátili vítězství a tři body. To je to, co kluci a Kometa nejvíc potřebují," vzhlíží k duelu s Vítkovicemi.

„Co vlastně Kometa a celé hokejové hnutí chce? Řešit jednotlivce? Nebo budeme táhnout opravdu za jeden provaz? Jestli v pátek klukům pomůžeme? Jestli si uvědomíme fakta, že máme spoustu zraněných hráčů, spousta je jich totálně dobitých. Nejen my ve vedení, že se snažíme přivést posily, oživit mančaft. Na situaci reagujeme. Dnes trh ale není přeplněn hvězdami a i kdyby byl, mají kluby určité finanční možnosti," uzavírá Zábranský, který v úterý získal první posilu, obránce Slovanu Bratislava Lukáše Kozáka.

Měla by Kometa Brno odvolat svého trenéra Aloise Hadamczika?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
Celkem hlasovalo 7039 čtenářů.

Reklama

Související témata: