Hlavní obsah

Vítkovice vzaly pokutu pro hokejistu Kubinu na sebe

Hokejový klub Vítkovice Steel zaplatí za obránce Pavla Kubinu pokutu 200 tisíc korun, kterou český reprezentant dostal od Asociace profesionálních klubu (APH LH) za nepodložené obvinění sudího Petra Boliny z ovlivnění zápasu semifinále loňského play-off se Zlínem. Po zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje to řekl jeho generální sekretář Martin Urban.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Kubina na tréninku české hokejové reprezentace ve Vídni

Článek

"Ústy prezidenta klubu Františka Černíka vzkázaly Vítkovice APK, aby zaslala fakturu za pokutu klubu, který si to s hráčem vyřeší sám. Chtějí, aby měl Kubina klid na přípravu na olympijské hry," uvedl Urban. Kubina, který oblékal dres Vítkovic při výluce v NHL, byl potrestán pokutou a zákazem startu v patnácti extraligových zápasech za poškozování dobrého jména soutěže.

Loňský mistr světa z Vídně odmítal pokutu zaplatit a výkonný výbor svazu původně podpořil APK prohlášením, že by bek v případě nezaplacení mohl chybět na olympijských hrách. Po jednání s hráčem v zámoří žádal svaz snížení pokuty na polovinu, to však APK nepřijala. Výkonný výbor svazu pak v polovině prosince zadákovi Tampy Bay definitivně povolil start na všech reprezentačních akcích, na které bude nominován.

Reklama

Související témata: