Hlavní obsah

Rus Potajčuk se má stát asistentem trenéra Pardubic

Rus Andrej Potajčuk se stane novým asistentem trenéra Pardubic Petera Draisaitla. Uvedl to isport.cz. Pětačtyřicetiletý bývalý útočník pražské Sparty vedl naposledy ve Vyšší lize celek Sarjarka Karaganda, dříve působil v KHL jako asistent trenéra Miloše Říhy staršího ve Spartaku Moskva i Petrohradu nebo jako hlavní kouč i generální manažer Jugry Chanty-Mansijsk.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pardubický trenér Peter Draisaitl bude mít nového asistenta.

Článek

"Jsem rozhodnutý. Zrovna si vyřizuji víza, jakmile je budu mít hotové, sedám na letadlo. V sobotu nebo v neděli bych měl dorazit do Pardubic," řekl serveru deníku Sport Potajčuk.

S Pardubicemi byl v kontaktu už dříve při hledání posily a jednal se sportovním manažerem Dušanem Salfickým. "Mluvili jsme spolu o několika hráčích, eventuálních posilách pro Pardubice. A teď přišla nabídka na asistenta hlavního kouče. Ano, překvapila mě, ale dlouho jsem neváhal a přijal ji," doplnil Potajčuk.

Ve Spartě působil účastník mistrovství světa ve Vídni (1996) v letech 1994 až 1997. Bývalý hráč Křídel Sovětů Moskva má za sebou také angažmá ve finských klubech Hämeenlinna, Ässät Pori a Kärpät Oulu, v Rusku pak hrál ještě nejvyšší soutěž za Voskresensk, Mytišči a Novokuzněck. S německým trenérem českého původu Draisaitlem se zná. "Párkrát jsme se potkali v Praze," dodal Potajčuk.

Reklama

Související témata: