Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:0Třinec díky gólům Adamského udolal Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Adamský 1 : 0
44. Adamský 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 41. kole Tipsport extraligy poslední Karlovy Vary 2:0. Vydřenou výhru jim daly dva góly Martina Adamského, který svou vítěznou trefu zaznamenal 34 sekund před koncem druhé části. Brankář Šimon Hrubec si potřetí v sezoně připsal čisté konto a na domácím ledě ho po vítězství 7:0 s Mladou Boleslaví uhájil podruhé v řadě. Energie utrpěla osmou porážku z posledních devíti utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karlovarský útočník Petr Koblasa v souboji s Tomášem Plíhalem z Třince v utkání 41. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Divoký start zápasu v ničem nenasvědčoval, že se na gól bude čekat do konce druhé části. Už v úvodních třech minutách tři situace volaly po gólu: hostující Huna z přečíslení trefil Hrubcův beton, domácí kontrovali průnikem Draveckého, který po bekhendovém blafáku puk poslal těsně vedle tyče a hned z protiútoku z gólové parkety přestřelil Rachůnek.

Hosté však časem vyklidili pole a Třinec ve druhé desetiminutovce převzal iniciativu. Jeho tlak se chvilkami rozrostl do mocných rozměrů, jenže v něm úplně absentovala střelba. Jedinou možnost spálil Meidl, který z mezikruží vypálil do Závorky a hostující střídačka se obléhání už v 15. minutě pokusila zastavit oddechovým časem.

Energie v druhém dějství převahu domácích znovu otupila a do problémů se dostala až sérií tří vyloučení po 30. minutě. Baránek byl za zákrok na Sýkoru, kterého museli z ledu odvézt na lehátku, vykázán do konce zápasu a hosté dohromady skoro devět minut v kuse hráli v oslabení. Zkoušku ohněm ustáli, Gorčík pak z ojedinělé příležitosti sám před Hrubcem selhal, a tak 34 sekund před koncem druhé třetiny Vary nenápadnou švihem z rohu knokautoval Adamský.

Střelecky dřímající kanonýr Ocelářů dal teprve svůj třetí gól v sezóně a jakoby se mu s ním vrátila jistota na hůl. Ve 45. minutě zápas rozsekl druhým gólem, když po ideální příhře Polanského s přehledem umístil podruhé za Závorku. Hosté závěr dobojovali, ale další porážku na svém kontě neodvrátili.

41. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Adamský (Polanský, Hrubec), 44. Adamský (Polanský, Marek Růžička). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Baránek (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4644.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, Klesla - Irgl, Marek Růžička, Dravecký - Tybor, Kopecký, J. Sýkora - Rákos, Plíhal, Rufer - R. Meidl, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Baránek, Sičák, od 41. navíc Weinhold - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - Gorčík, Gríger, Huna - V. Tomeček, Osmík, Koblasa. Trenér: Mlejnek.

Reklama