Hlavní obsah

Duda nehrál proti Liberci. Musí potrénovat, vysvětlil litvínovský asistent Šlégr

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Liberce vyhráli sedmnáct z posledních devatenácti zápasů v extralize a potvrdili svoji pozici lídra tabulky. Uspěli i na ledě předposledního Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radek Duda tentokrát chyběl v litvínovské sestavě.

Článek

Litvínovský asistent trenéra Jiří Šlégr si přesto po prohře se suverénním vládcem extraligy cenil i bodu: „Věděli jsme, že Liberec je ve formě, dovede rozhodovat zápasy. Byli jsme proto rádi za srovnání na 2:2 půl minuty před koncem řádné hrací doby. A v nájezdech nám to tentokrát nevyšlo."

V sestavě chyběl Radek Duda. „Nehrál proto, že jsme se s ním dohodli, že není v takové kondici, jak jsme si my i on představovali. Takže spíš ještě potrénuje," řekl Šlégr na adresu zkušeného útočníka.

Duda sledoval zápas na stadiónu po boku Martina Ručinského a Jakuba Petružálka.

Asistent však pochválil útočníka Kristiana Reichla. „Plní svou roli, vytváří prostor pro spoluhráče pohybem a hraje velmi dobře s ohledem na svoje mládí. Sleduji ho dlouhodobě i při juniorských zápasech a věřím, že půjde výkonnostně nahoru," glosoval Šlégr aktuální zapojení teprve sedmnáctiletého hráče do extraligového litvínovského kádru.

Pešán: Litvínov nás zaskočil

Obránce Tomáš Pavelka vstřelil svůj druhý gól v sezóně. „Jsem rád za každou branku. Tentokrát mě puk trefil do hokejky a spadlo to tam. Až na pár chybiček, kdy jsme pustili soupeře do přečíslení, jsme odehráli s nasazením pětašedesát minut včetně prodloužení. Hlavně v závěru třetí třetiny jsme do toho šli úplně naplno a byli jsme chvílemi i lepší," uvažoval bek. I minimální bodový zisk proti favoritovi považuje za vzpruhu. „Dokázali jsme si, že se dá hrát rovnocenný zápas i s lídrem, ale musíme to zopakovat i proti ostatním soupeřům," dodal Pavelka s výhledem na nedělní zápas s Hradcem Králové.

Liberecký trenér Filip Pešán konstatoval: „Domácí byli velmi těžkým soupeřem. Zaskočili nás organizovaností a bojovností. Kdybychom při vedení 1:0 dali druhý gól, mohlo to být pro nás snadnější.Ubránili jsme dlouhé oslabení tří proti pěti, což byl důležitý moment." V nájezdech rozhodl uzdravený útočník Řepík. „Byli jsme šťastnější, znovu nás podržel i brankář Lašák, který chytil všechny tři penalty," podotkl ještě kouč vítězů.

Reklama

Související témata: