Hlavní obsah

Piráti na cizí led loupit nejezdí. Laciné góly nás sráží, lituje Červenka

Mladá Boleslav

S nadsázkou řečeno by příjezd hokejových Pirátů měl u soupeřů vyvolávat obavu, že se k nim vydali loupit body. Jenže z Chomutova tuto sezónu strach na cizím ledě nejde. Z dvaceti utkání vyhrál pouze tři a má venku absolutně nejhorší bilanci ze všech extraligových týmů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička během utkání na Spartě.

Článek

Do Mladé Boleslavi navíc přijel bez dvou klíčových hráčů. Vondrku nepustilo na led bolavé rameno a Rutta má vážný problém s lícní kostí. Prohra 2:5 byla pro Piráty venku již osmou za sebou, nevyhráli tam od 29. listopadu. „Měli jsme tlak i šance, bohužel dostáváme laciné góly a to nás sráží. Už bychom potřebovali venku něco urvat, pokud se nechceme plácat někde dole," krčil rameny Roman Červenka, jenž si připsal asistenci u vedoucí trefy.

Boleslav ale srovnala dřív, než si Kristan sáhnul na puk. Když slovinský reprezentant inkasoval potřetí z pouhých jedenácti střel, nedochytal ani druhé venkovní vystoupení v brance Pirátů a úspěšnost z nového působiště má sotva přes osmdesát procent.

Gólmani jsou velkým problémem Chomutova, už ve dvanácti ze 40 utkání je střídal. Náhradník Hanuljak chytal v extralize poprvé od 11. října, šlo o jeho teprve třetí nasazení v sezóně. Pokaždé to bylo venku, možná i proto ještě nezažil radost z vítězství.

Boleslav přečkala křivdu a pak udeřila

Klíčové po výsledek bylo, jak Boleslav ubránila šest minut oslabení v kuse, když sudí přehlédli Červenkův faul loktem a místo toho vyloučili Stříteského. Křivdu pociťující domácí pak udělali dva zbytečné fauly. Vše ale přečkali a pak udeřil Trončinský, čekající na svůj druhý gól v sezóně přes dva měsíce.

„Nechtěli jsme v žádném případě hrát ustrašeně. Bylo fajn, že jsme se první využitou přesilovkou dostali do vedení, ale zbytečnými chybami jsme ho postupně ztráceli. Herně mužstvo není co vytknout, jenže každá maličkost se trestá a my byli potrestání docela hodně," litoval asistent chomutovského kouče Břetislav Kopřiva.

Domácí měli vedle zarputilosti a efektivnější koncovky trumf i v gólmanu Rittichovi, jenž předvedl 37 zásahů. „Bohužel, pochytal toho spoustu," štvalo Červenku, nejvytíženějšího útočníka duelu. Přesilovky hrál prakticky celé v kuse, celkově se jeho čas na ledě natáhl přes 22 minut. „Jsem už tak nějak zvyklý, že mám tady ice time větší, to vyhovuje asi každému hráči. Ani v zápase nevnímám, jestli mě to bere síly. Když můžu tak jdu hrát, když cítím, že bych potřeboval odfrknout, normálně to Růžovi řeknu," líčil lídr kanadského bodování soutěže.

Reklama

Související témata: