Hlavní obsah

Brňané si oddychli. Po pěti porážkách znovu zabrali a uklidnili Hadamczika

Hokejisté Komety i jejich fanoušci si pořádně oddechli. Brňané přestříleli Vítkovice 5:2 a uťali tak nelichotivou sérii pěti extraligových porážek v řadě. Navíc zvýšili v tabulce náskok na nepostupovou jedenáctou příčku na luxusních deset bodů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Útočník Komety Martin Dočekal (čelem) se raduje z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Mužstvo Komety ukončilo nejhorší výsledkové období za uplynulých pět sezón. „Kluci zvládli značný psychický tlak. Vybojovali jsme strašně důležité vítězství. Konečně budeme moct zase pracovat v trochu větším klidu," říkal spokojený kouč Komety Alois Hadamczik, jehož odvolání se někteří brněnští příznivci v minulých dnech dožadovali.

Před zápasem si při představování realizačního týmu sice vyslechl slabý pískot, avšak poté už dali fandové Komety jasně najevo, že vyslyšeli volání klubového vedení a od úvodního vhazování neúnavně svůj celek povzbuzovali.

„Patří jim za to velký dík. Sami jsme věděli, že naše předchozí výkony nebyly dobré. Na tohle utkání jsme se pečlivě připravili a od začátku jsme šli důsledně za výhrou. Ve všech třetinách jsme hosty přestříleli, druhá nám vyšla naprosto dokonale. A konečně nám přálo i trochu štěstí. Šli jsme mu ovšem naproti," tvrdil autor čtvrté brněnské branky Rastislav Špirko.

Specialista Vejmelka

O to, že z kabiny Komety poprvé od 12. ledna zněl znovu vítězný pokřik, se zasloužilo nejen probuzení brněnských střelců, ale i výborný brankář Karel Vejmelka, který dostal přednost před obvyklou jedničkou Čiliakem. Z mladého gólmana se stává specialista na ostravské mužstvo. Loni na jaře výrazně přispěl ještě v pardubickém dresu k vyřazení Vítkovic v předkole extraligového play off a v této sezóně udržel na severu Moravy další čisté konto už jako brankář Komety.

„Jsem strašně rád, že mi i domácí střetnutí proti Ostravanům vyšlo. Nervózní jsem nebyl, snažil jsem se soustředit jen na sebe. Trochu úzko mně bylo pouze po vyrovnání Vítkovic na 1:1, ale naštěstí jsme hned na začátku druhé třetiny přidali druhý gól. Kluci tentokrát zjednodušili hru a ze všech pozic pálili. To se nám vyplatilo," pochválil Vejmelka spoluhráče v poli.

Zatímco Kometa si výhrou výrazně přiblížila start v play off, jedenáctým Vítkovicím se účast ve vyřazovacích bojích notně vzdaluje. „Je to bohužel realita, bavit se po naší porážce v Brně a vítězství Třince o předkole by asi nebylo teď namístě. Strašně nás sráží nízká efektivita v koncovce. Asi se budeme muset začít v tabulce dívat spíš pod sebe," připustil ostravský trenér Jakub Petr.

Reklama

Související témata: