Hlavní obsah

Karlovy Vary přestaly dávat góly. Musíme na tom zamakat, říká staronový kouč Mlejnek

Po třech měsících v pozici asistenta se Karel Mlejnek znovu stal hlavním trenérem Karlových Varů. Návrat mu ale zatím moc nevychází. V obou utkáních, v nichž tým po odchodu Petera Oremuse vedl, Vary prohrály a navíc nedaly ani jeden gól. S Plzní neuspěly doma 0:3, v pátek v Třinci 0:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karlovarský trenér Karel Mlejnek.

Článek

I když jste měli v Třinci několik slušných příležitostí, gól jste znovu nedali.

Tam nás bota tlačí, to víme. Doma proti Plzni jsme nepředvedli dobrý výkon, dnes jsem v naší hře viděl markantní zlepšení. Bylo to utkání o jedné vstřelené brance, kterou jsme ale nedali.

V závěru druhé třetiny jste jí byli asi nejblíže. Gorčík ale v obrovské šanci selhal. A prakticky z protišance jste inkasovali rozhodující gól.

Tohle byl asi klíčový moment utkání. Jsem přesvědčený, že kdybychom dokázali dát gól my a ne domácí, mohli jsme se teď smát my. Co na to říct, branky prostě nedáváme.

S účastí v play out jste už smíření?

To už je dané. Do konce sezóny hrajeme i s play outem asi o 47 bodů, na dvanácté Pardubice ztrácíme sedm. Máme je dvakrát doma, jednou ještě do konce základní části a jednou venku. To je pro nás teď důležité. Nemáme jiné myšlenky, než se do konce play out držet v takovém odstupu, abychom pořád hráli o dvanácté místo.

Bez gólů to ale nepůjde. Budete shánět ještě nějakého střelce?

Kdepak, jiní hráči nepřijdou. Budeme pracovat s těmi, které máme a ti se budou muset postarat i o střílení gólů.

Reklama

Související témata: