Hlavní obsah

Třinec řeší marodku. Z rakouského Villachu získal Stehlíka

Třinec

Hned o čtyři hráče, z toho tři obránce, přišel tým třineckých Ocelářů v pátečním utkání 41. kola Tipsport extraligy proti Karlovým Varům (2:0). A zprávy z nemocnice, kam všichni zamířili k lékařskému vyšetření, nejsou nejlepší. Do nedělního střetnutí na ledě Zlína bude moci zřejmě zasáhnout pouze obránce Tomáš Linhart. Další dva beci Rostislav Klesla a Vladimír Roth budou chybět přibližně dva týdny, pro útočníka Jána Sýkoru sezóna pravděpodobně skončila.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Richard Stehlík v dresu Komety Brno.

Článek

Třinecké vedení proto reagovalo okamžitě. Těsně před lednovou uzávěrkou přestupů získalo z rakouského Villachu slovenského zadáka Richarda Stehlíka. Bývalý bek Vítkovic či Sparty odešel do Rakouska v průběhu letošní sezóny z Komety Brno, ve Villachu ale nastoupil k jedinému duelu.

„Ve smlouvě měl podmínku, že v případě kvalitní nabídky se ihned může rozloučit. Oceláři reagovali bleskově a konkrétně. Pro Richarda je to nová příležitost, která ho hodně lákala. Navíc bydlí v Ostravě, z Třince to bude mít domů blízko. Klub hledal kvalitního obránce a Stehlík se rozhodl tuhle možnost využít," řekl třineckému klubovému webu hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Třinci dlouhodobě chybí kvůli těžkému otřesu mozku Kamil Kreps, zraněný je také Lukáš Žejdl. Do sestavy se tak zřejmě vrátí v pátek nenominovaní bratři Milan a Lukáš Douderové či Josef Hrabal. Své místo na soupisce znovu najde zřejmě také Vladimír Svačina.

„Tito hráči jsou v pořádku, proto se vrátí do sestavy," řekl třinecký kouč René Mucha. V záloze pak čekají ještě mladíci Jašek, Matuš či Polák Chmielewski.

Reklama

Související témata: