Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 3:1Pardubice porazily venku neškodný Chomutov, Sýkora dal dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. P. Sýkora 1 : 0
37. P. Sýkora 2 : 0
47. Ölvecký 2 : 1
56. Orsava 3 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 42. kole extraligy nad Chomutovem 3:1 a po dvou porážkách se dočkali tříbodového zisku. Piráti si na kluzištích soupeřů připsali již devátou prohru v řadě. Dvěma góly se na výhře Dynama podílel útočník Petr Sýkora.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Petr Sýkora (vpravo) se raduje se spoluhráčem Martinem Štajnochem z gólu proti Chomutovu.

Článek

Pardubice do zápasu nasadily obě ofenzivní posily Moňu a Berana. Nový asistent trenéra Potajčuk utkání sledoval jen tribuny a od začátku viděl nervózní souboj s minimem šancí. Už v prvním střídání se hráči pustili do šarvátky, celkově během první části rozhodčí rozdali osm trestů.

První vážnější šanci měl Redenbach v oslabení, když Kristan, který je v Chomutově na hostování z Pardubic, neudržel jeho střelu přes beka, ale kotouč za čáru dojít nenechal. Piráti se připomněli při své další přesilové hře, kdy si do ideální pozice mezi kruhy najel Pospíšil, ovšem vypálil přímo do Maxwellovy lapačky.

Pardubický gólman pak na začátku druhé části zneškodnil jak dobře mířenou střelu Květoně, tak i Kämpfovu teč. Skóre se tak poprvé měnilo až po polovině utkání. Dynamo navedlo v přesilovce kombinaci až na střelce Sýkoru a jeho rána se od tyčky odrazila do branky.

Piráti mohli vyrovnat rovněž při přesile jednoho hráče, jenže Jánošíkova tečovaná střela se mezi tři tyče těsně nevešla. Už při hře pět na pět naopak od modré čáry napřáhl Sýkora a Kristanovi propadl kotouč za záda podruhé.

Orsava pojistil výhru Dynama

Chomutov se dlouho nemohl dostat k odpovědi, ale ve 47. minutě po nenápadné akci snížil Ölvecký, který dokázal basebalovým úderem dorazit kotouč do sítě.

Pardubice mohly znovu odskočit při přesilovce, ale Moňa před prázdnou brankou netrefil prudkou přihrávku. Chomutov následně dostal díky dvěma faulům domácích velkou možnost na vyrovnání, ale během pětatřiceti vteřin ve výhodě pět na tři vystřelil jen jednou.

Pardubice zaváhání Pirátů okamžitě potrestaly. Gregorc před brankou nezmatkoval, objel ji a Orsava po jeho přihrávce zakončoval do opuštěné klece. Tím bylo rozhodnuto, Piráti se k ohrožení domácí branky už nedostali.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. P. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 37. P. Sýkora (Marcinko), 56. Orsava (Gregorc, M. Beran) - 47. Ölvecký (Jánošík). Rozhodčí: R. Čech, Hribik - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. Diváci: 7643.
Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, M. Šeda, Ščotka - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Poulíček, Kaut, Voženílek - Moučka, M. Beran, Rapáč. Trenéři: Draisaitl a R. Král.
Chomutov: Kristan - Jánošík, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Tejnor - D. Květoň, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - Pospíšil, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Račuk, Dušek. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a B. Kopřiva.

Reklama