Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 5:1Litvínov po pěti prohrách zabral a porazil Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Courchaine 0 : 1
20. Pavlík 1 : 1
21. Lukeš 2 : 1
22. Frolo 3 : 1
32. Hanzl 4 : 1
53. Gerhát 5 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali v 42. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 5:1 a radovali se poprvé po pěti prohrách za sebou. Proti Mountfieldu bodovali poprvé v sezoně. Východočeši prohráli teprve podruhé z posledních sedmi zápasů. Mistrovský Litvínov, který využil čtyři přesilové hry, se na předposledním místě přiblížil dvanáctým Vítkovicím na rozdíl pěti bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Frolo z Litvínova - ilustrační foto.

Článek

Litvínov nastoupil stejně jako v pátek v duelu s Libercem bez útočníka Dudy. Do první šance se dostal ve čtvrté minutě po Trávníčkově přihrávce domácí Hanzl, ale Svoboda zasáhl pravým betonem. Hradec nevyužil v polovině úvodní části přesilovku při Hüblově vyloučení, při kterém pálil od modré čáry Frühauf a z pravého kruhu minul Hronek. Hned po skončení oslabení zahrozila Verva a po Jurčíkově ráně ještě dorážel Doležal.

Při Kudrnově trestu se neprosadil z dorážky po Gulově střele Trávníček. V 18. minutě se dočkal vedení Mountfield při Jurčíkově vyloučení za nafilmovaný pád. Ihnacak našel rozjetého Courchainea, který se dostal před Petráska a bekhendem trefil levý horní roh jeho branky.

Litvínovu se v závěru úvodního dějství naskytla na 63 sekund výhoda pěti proti třem, kterou už po 11 vteřinách využil tvrdou ránou od modré čáry obránce Pavlík. A z pokračující přesilové hry vytěžili domácí hned po pauze i obrat.

Frolo vrátil Vervě dvoubrankový náskok

Po půlminutě druhé dějství totiž po Hüblově střele našel puk za Svobodou Lukeš a Severočeši znovu jásali. Za 75 vteřin upravil už na 3:1 ránou od modré čáry Frolo. Ještě předtím měl možnost Hořava.

Hradec Králové se snažil odpovědět. Köhler ale zblízka Petráska nepřekonal, Bednář zakončil blafák do bekhendu do pravé tyče a Verva odolala i při Kubátově trestu.

Naopak Litvínov velký tlak při trestu Červeného nakonec využil, když po Pavlíkově přihrávce snadno doklepl u pravé tyče Hanzl. V dalším oslabení hosté odolali. Snížit pak mohl Kukumberg, ale Petrásek jeho pokus zneškodnil. Svoboda zase musel zasahovat proti Trávníčkovi.

V závěrečném dějství se úřadující mistr nejdříve ubránil dvakrát v oslabení při trestech Piroše a Hübla a v 51. minutě byl blízko další trefy domácích Trávníček. Po Martynkově přihrávce mu první pokus o střelu nevyšel a napodruhé už za překonaným Svobodou trefil pravou tyč.

Na své nové maximum pěti vstřelených branek v sezoně se přece jen Litvínov dostal. Při Vašíčkově vyloučení překonal Svobodu z dorážky bekhendem Gerhát.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. F. Pavlík (R. Hanzl), 21. Lukeš (Hübl, Gerhát), 22. Frolo (Piroš, K. Černý), 32. R. Hanzl (F. Pavlík, Lukeš), 53. Gerhát (Hübl, F. Pavlík) - 18. Courchaine (Ihnacak, Frühauf). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 4248.
Litvínov: Petrásek - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, K. Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Čáp - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Köhler, Vantuch, Courchaine - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama