Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 2:3Sparta vybojovala díky Netíkovi ve Vítkovicích těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vandas 1 : 0
17. Pech 1 : 1
23. Kumstát 1 : 2
35. Balán 2 : 2
51. Netík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zvítězili ve 42. kole Tipsport extraligy ve Vítkovicích 3:2. Upracovanou výhru favorita zařídil devět minut před koncem útočník Tomáš Netík. Pražané tak vyhráli sedmé utkání v řadě a Vítkovice dokázali porazit podesáté z poslednich jedenácti utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté slaví gól proti Spartě v utkání 42. kola Tipsport extraligy.

Článek

Navzdory diametrálně odlišné momentální formě obou týmů Vítkovice vstoupily do utkání lépe. Už v páté minutě Kolouch využil hostujícího zaváhání ve středním pásmu, za obranu puk naservíroval Vandasovi, který si zblízka s Pöpperlem poradil brilantně provedenou kličkou.

Ani pak to nebyla Sparta, kdo diktoval a řídil tempo hry. Hosté sice byli silnější na puku, ale v ofenzivně toho nevymysleli. Vydřené vedení však v 18. minutě úplně znehodnotnil Sloboda, jehož křížnou přihrávkou na útočné modré čáře zachytil Pech a po dlouhém sólu puk protlačil po ledě za Dolejše.

Pražané výrazněji zabrali až v nástupu do druhé části. Z jejich pětiminutového tlaku se urodil i vedoucí gól: nekrytý Kumstát snadno do branky dopravil vyraženou střelu Formana.

Rozhodl Netík 

Ale pak dominance hostů znovu v tichosti vyšuměla. Gólovou pobídku z první části Sparta soupeři vrátila v 35. minutě: po kiksu ve středním pásmu se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, které Štencel vyřešil bezchybnou přihrávkou na zakončujícího Balána. Vítkovice mohly ze slabších chvil Sparty vytěžit ještě víc, ale Kafka z úniku bekhendem minul.

Víc příležitostí měli i v závěru překvapivě Ostravané. Jenomže tragicky sehrané přesilovky podtrhli i v krátké výhodě pět na tři a Zdráhal pak Pöpperleho nepřekonal ani ze sólového nájezdu. Aktuální mizérii Vítkovic tak v 51. minutě završil Netík, který po nenápadné situaci zůstal sám před Dolejšem a dorazil za jeho záda puk odražený od zadního hrazení.

Domácí se i v závěru hrnuli za vyrovnáním. Měli tlak i několik závarů, ale Sparta těžce vybojované body už nepustila.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vandas (Kolouch, Kucsera), 35. Balán (Štencel) - 17. Pech, 23. Kumstát (Forman, J. Hlinka), 51. Netík (Polášek, Eminger). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:7, navíc Hovorka (Vítkovice) 10 minut. Bez využití. Diváci: 6228.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, Strapáč, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - M. Procházka, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice