Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 5:3Karlovy Vary udolaly Brno, i díky třem gólům v přesilových hrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Marosz 1 : 0
18. Huna 2 : 0
23. Kaberle 2 : 1
25. Bičánek 3 : 1
29. Vondráček 3 : 2
33. Ton 3 : 3
43. Vachovec 4 : 3
52. Kůs 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 42. kole Tipsport extraligy Kometu Brno 5:3 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Energie o zisku tří bodů definitivně rozhodla ve třetí třetině, tři góly domácí vstřelili v přesilových hrách. Kometa si tak připsala šestou porážku v posledních sedmi zápasech a klesla na desáté místo tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karlovarský útočník Michal Vachovec vstřelil vítězný gól v zápase s Brnem.

Článek

Západočeši v předešlých dvou duelech neskórovali, proti Kometě se však prosadili už ve 3. minutě, kdy v početní výhodě překvapil brankáře Vejmelku centr první řady Marosz. Druhou branku přidali domácí také v přesilovce. Tentokrát seděl na trestné lavici Dočekal, když na bližší tyč propálil brankáře hostí Huna.

Hosté mohli snížit v 78 vteřiny dlouhé přesilovce pět na tři, ale na gól si museli počkat až do druhé třetiny. Ve 23. minutě snížil obránce Kaberle. Karlovy Vary ale na jeho branku dokázaly rychle odpovědět.

Energie hrála opět přesilovku a opět trestala. Tentokrát se prosadil ránou z první obránce Bičánek. Kometě se však následně podařilo vyrovnat. Na rozdíl jedné branky snižoval ve 29. minutě Vondráček, o čtyři minuty později překonal Závorku po brejku Ton.

Duel se tak rozhodl ve třetí třetině. Ve 43. minutě se prosadili opět domácí. KKůs vyhrál buly na Bičánka a jeho ránu tečoval Vachovec - 4:3. Když ho v 52. minutě z brejku po přihrávkách Baránka a Barteka napodobil Kůs, tak už KV arena začala slavit. Kometa se sice snažila duel zdramatizoval, Závorka však domácí podržel. Karlovy Vary tak po čtyřech domácích nezdarech uspěly před svými fanoušky, i nadále jsou ale v tabulce poslední.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Marosz (Bičánek, M. Rohan), 18. Huna (Bartek, Gulaši), 25. Bičánek (Marosz), 43. Vachovec (Bičánek, Kůs), 52. Kůs (Bartek, Baránek) - 23. Kaberle (V. Němec, Špirko), 29. Vondráček (H. Zohorna, Malec), 33. Ton (Burian). Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 3074.
Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Dvořák, Gulaši, M. Rohan, Sičák, Baránek - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - Gorčík, Gríger, J. Svoboda - Koblasa, Osmík, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Kometa Brno: Vejmelka (18. Čiliak) - Koch, Kaberle, Kuboš, Kozák, Dujsík, Malec - Ton, J. Hruška, Burian - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Dočekal - H. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama