Hlavní obsah

Zlín - Třinec 1:2Třinec vyhrál ve Zlíně a ukončil vítěznou sérii domácích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kopecký 0 : 1
44. Kanko 0 : 2
51. Urbanec 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v zápase 42. kola Tipsport extraligy na ledě Zlína 2:1 a ukončili tak sérii devíti domácích výher Beranů. Duel rozhodl gól útočníka Petra Kanka. Host z prvoligového Havířova se v nejvyšší soutěži prosadil po pěti letech. Oceláři vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a posunuli se v tabulce na deváté místo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu na ledě Zlína.

Článek

Hosté postrádali ve Zlíně čtveřici zraněných hráčů - Sýkory, Klesly, Rotha a Linhart. Vedle Kanka poprvé nastoupil i obránce Stehlík, kterého klub s ohledem na rozsáhlou marodku v sobotu angažoval.

Slovenský bek však svým vyloučením v úvodu zápasu dostal domácí do laufu, v němž vydrželi hodně dlouho. Soupeře jasně přehrávali, většinu času byli před Hamerlíkem, ale gólové šance si nevytvořili. Z ostrého úhlu branku minul Bukarts, Holík zase neuspěl z dorážky. Čachotský pro změnu rozvlnil síťku jen zvenčí.

Do kabin se poprvé šlo za bezbrankového stavu v čase 18:14, kdy pro zásah zdravotníků v hledišti bylo utkání pozastaveno. Nečekaná pauza byla k dobru doposud tichému Třinci. Hosté otevřeli stav už 22 sekund po pokračování první části, kdy Kotvan "namazal" před branku volnému Kopeckému, jenž se nemýlil. Od té doby byli zase lepší Slezané.

Kanko pojistil vedení Ocelářů

Bravurní akci předvedla začátkem druhé třetiny dvojice Kanko a Růžička, přičemž druhý jmenovaný dostal přesný pas před Kašíka, jeho střelu ale na poslední chvilku zastavil na brankové čáře jeden z domácích beků. Kanko měl šanci o něco později, v samostatném úniku ale také nebyl úspěšný.

Jedenatřicetiletý Kanko byl vidět i nadále. Zkraje třetího dějství sice byl vyloučen, jeho celek ale tuto situaci ustál a navíc se také později mohl radovat. Svačina našel mezi kruhy nikým nehlídaného právě Kanka, jenž poslal puk z první mezi betony Kašíka.

Berani se ale nevzdali a odměnou jim byl vstřelený gól. Střelu Urbance od modré čáry sice Hamerlík zpomalil, ale nikoli zcela zastavil. Vyrovnat mohli Zlínští při následném vyloučeni Irgla, avšak nepovedlo se. A právě on mohl být dalším úspěšným střelcem Ocelářů, nadvakrát ale Kašíkův beton zblízka nepřehodil. Mrzet jej to však nemuselo, domácím se totiž už srovnat nepodařilo.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. Urbanec (Čachotský, Roman Vlach) - 19. Kopecký, 44. Kanko (Svačina). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Komárek, Skopal. Vyloučení: 2:4, navíc Rákos (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 5809.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Svačina, Marek Růžička, Kanko - Rákos, Plíhal, Rufer - Tybor, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: