Hlavní obsah

Dno tabulky je Vítkovicím stále blíž. Pomůže jim gólman Bartošák?

Ostrava

Deset kol zbývá do konce základní části extraligy a vítkovická naděje, že si letos znovu zahrají nejméně předkolo play off, každým dalším prohraným zápasem pohasíná. V neděli ztratily už třetí zápas v řadě, když doma podlehly ve výtečné formě hrající Spartě 2:3. Na desátou Kometu Brno ztrácejí z dvanácté pozice, kam se po patnácté porážce z posledních devatenácti zápasů propadly, už propastných deset bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté slaví gól proti Spartě v utkání 42. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Víme, kde se nacházíme i jak hráli naší pronásledovatelé. Dokud je nějaká šance, můžeme se dívat po očku i nahoru, ale oběma očima se už díváme dolů. Alespoň já určitě," připustil obránce Radek Philipp. „Odvedli jsme proti Spartě ale dobrou práci, o to více jsme z výsledku zklamaní," dodal bek, jenž ve Spartě čtyři sezóny hrál a získal s ní i extraligový bronz.

Na rozdíl od porážek s Hradcem Králové a Brnem začaly Vítkovice proti Spartě slibně a v 5. minutě šly do vedení. Po hrubce Slobody na útočné modré ale nejprve dovolili Pechovi vyrovnat a ve třetí třetině po nejistém zákroku brankáře Dolejše při dorážce Netíka, pustili Spartu do rozhodujícího vedení.

„Chtěl jsem to dát někam mezi nohy, ale bylo to obrovské štěstí, že to tam zajelo," popisoval klíčovou branku Tomáš Netík, jenž dojel přes všechny čáry nahozený puk. „Měl jsem si pro puk jít, když se odrazil od mantinelu," litoval zaváhání vítkovický Daniel Dolejš. „Je to ohromná škoda, kluci si porážku nezasloužili. Bohužel jsem zase dostal takový gól..., asi mě bude strašit ještě hodně dlouho," soukal ze sebe Dolejš, jenž podobně laciný gól dostal i v pátek v Brně.

Tam jej přímo od zadního mantinelu nachytal Hruška. „Bohužel jsme se znovu nevyvarovali chyb. Dva góly jsme Spartě darovali," zlobil se kouč Vítkovic Jakub Petr. A právě nejisté zákroky brankářů možná otevřely cestu do vítkovické branky Patriku Bartošákovi, jehož příchod do nedělní uzávěrky přestupů v Ostravě usilovně řeší.

Reklama

Související témata: