Hlavní obsah

Litvínov udeřil v přesilovkách a proti Hradci slavil nejvyšší výhru sezóny

Litvínov

Hokejisté Litvínova ukončili sérii pěti porážek v extralize. Poté, co v pátek sebrali na domácím ledě alespoň bod suverénnímu lídru z Liberce, si vyšlápli i na dalšího favorita z Hradce Králové. A nastříleli mu pět gólů v řadě, z toho čtyři v přesilovkách. Úřadující mistr se tak po výsledku 5:1 radoval z nejvyššího vítězství v sezóně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pohled na střídačku Litvínova, vpravo vzadu hlavní trenér Radim Rulík.

Článek

Litvínovská Verva pokračovala ve zlepšených výkonech z poslední doby. „Myslím, že i v předchozích čtyřech zápasech jsme chvílemi předváděli hokej, jaký chceme hrát. Nebylo z toho ještě moc bodů, ale proti Hradci naše úsilí zatím gradovalo. Především v agresivitě jsme soupeře předčili a tlačili jsme se do branky," komentoval asistent trenéra Jiří Šlégr úspěšnou produkci domácích.

„Hlavně ve druhé třetině jsme předváděli velmi dobrý hokej. A po třetím a čtvrtém gólu z kluků spadla nervozita, měli jsme v pohybu ruce i nohy a byla tam konečně hokejová lehkost. Těší nás produktivita v přesilovkách. Kromě ofenzivy musím vyzdvihnout i brankáře Petráska, který ještě za otevřeného stavu 2:1 chytil dvě až tři vyložené šance a tím dodal klid i obráncům," podotkl Šlégr.

Výtečný Petrásek

Gólman Michael Petrásek podal spolehlivý výkon. A užíval si hlavně nečekaně hladký závěr. „Předtím jsem spíše střídal v zápasech, kdy se týmu nedařilo a prohráli jsme třeba o gól. Marně jsme dotahovali a byly to nervy. Tentokrát jsme poznali konečně něco jiného. Jsem rád, že jsem byl u vítězství, které jsme tolik potřebovali," liboval si brankář.

Obránce Filip Pavlík byl nesmírně aktivní v přesilovkách. „Minule jsme si řekli, co děláme špatně. A od toho jsme se odrazili, abychom se vyvarovali chybiček. Zapracovali jsme na střelbě a šli jsme důsledně před branku. Sedlo nám to tak, že jsme využili skoro maximum," pochvaloval si.

Kýhos: Soupeř byl lepší

Královéhradečtí hokejisté zklamali, což uznal i trenér Vladimír Kýhos. „Soupeř byl lepší v důrazu, nasazení a celkovém projevu. Měli jsme problém dostat se před jeho branku. A naopak v našem obranném pásmu jsme nechávali volný prostor. Beci nepokryli šikovné protihráče, dovolili jim kombinaci i zakončení," nehledal kouč Mounfieldu výmluvy, třebaže mu chyběli zkušení obránci Pilař a Vydarený.

Hradec usiluje o útočníka Tomáše Mertla ze Záhřebu. „ Jedná se o tom a mělo by to dopadnout dobře," naznačil Kýhos případné posílení kádru.

Brankář Adam Svoboda měl hodně práce. „V Litvínově je to pokaždé těžké, ať je na jakémkoli místě v tabulce. Navíc mu přálo i štěstí, když Hanzl přehodil beton, a my jsme z identické situace na druhé straně nic nevytěžili. Asi jsme takovou facku potřebovali a doufejme, že další nepřijde," přemítal zkušený gólman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice