Hlavní obsah

Kanko před zápasem moc nespal, Třinci ale pomohl gólem

Zlín

Jedenatřicetiletý útočník Petr Kanko se stal nečekaným trumfem hokejistů Třince ve Zlíně. Oceláři mají velkou marodku a klub se tak rozhodl povolat na pomoc hráče prvoligového Havířova, kterému se v této sezóně daří. A Kanko se hned ve své obnovené extraligové premiéře gólově prosadil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinecký útočník Petr Kanko během utkání ve Zlíně.

Článek

"Po sobotním zápase v Havířově mi náš manažer oznámil, že se mám dnes v osm hodin ráno hlásit v kabině Třince," popisoval krušnou noc Kanko. "Moc jsem po zápase nespal. Navíc jsem brzo vstával, abych si ještě sbalil věci. No ale nebylo to nijak znát, asi budu muset takto ponocovat častěji," smál se Kanko.

Někdejší juniorský reprezentant má za sebou bohatou kariéru. Sedm sezón působil v zámoří a zahrál si i NHL za Los Angeles. V extralize působil v Třinci a v Litvínově, kde si také v sezóně 2010/11 připsal poslední start. Poté ale působil už jen v první lize, na Slovensku a v mezinárodní lize EBEL v dresu Znojma.

"Bylo super se zase vrátit, už jsem v to ani nedoufal. Samozřejmě bych chtěl zůstat, ale uvidíme. V Havířově musím klukům pomoct k postupu do play off," uvedl Kanko, který má v aktuální sezóně na svém kontě 23 branek a 16 asistencí ve 42 prvoligových zápasech.

Herní pohodu si přinesl i do Třince. Ve Zlíně měl několik slibných šancí a ve 44. minutě se i střelecky prosadil. "Snažil jsem se hlavně vystřelit a s velikým přispěním štěstí to šlo mezi betony. Vůbec jsem nemířil," přiznal Kanko.

Reklama

Související témata: