Hlavní obsah

Za takovým týmem jsem ještě nechytal, chválil spoluhráče Vošvrda

Olomouc

Hokejový gólman Tomáš Vošvrda se po delší době postavil od začátku do brány Olomouce, když v duelu s Mladou Boleslaví (1:0) musel nahradit zraněného Branislava Konráda a hned dokázal, že je skvělou „dvojkou“. Počínal si výborně výborně, udržel první čisté konto v sezóně a výrazně tak přispěl k vítězství svého celku, který se právě na pátou Mladou Boleslav bodově dotáhl.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Olomouce Tomáš Vošvrda.

Článek

Jaké to bylo po dlouhé době zase chytat?

Klasické, jako každý jiný zápas. Nevnímám to. Jestli nechytáte dva týdny či měsíc, to je jedno. Šlo jen o to dobře se nachystat. Musím však říct, že za takovým týmem jako dnes, kdy soupeř měl vyloženou šanci až v posledních vteřinách, jsem ještě nestál. Něco chytit sice musím, ale my jsme byli v pěti vpředu, v pěti vzadu, úžasné! Kluci mi to neskutečně ulehčili.

V první třetině přesto dvakrát zvonily vaše tyče?

Jedna nemusela být, tečoval mi to Staněk, střela šla přímo na mě. Druhá letěla přes obránce, on mi to schoval. Ve Vítkovicích nás ale v mládeži užili, že tyč je chycený gól. Takže když to na začátku takto nějak cinká, uvěříte, že to půjde. Psychicky to hodně pomohlo.

Co ta nebezpečná skrumáž v samém závěru?

Oni se cpou před bránu, zkouší to odevšad, z boku, zpoza brány, zpřed ní. Naštěstí mi kluci puk dovezli, vyhodili jsme ho a tak nebezpečí uhasili.

Mladoboleslavští mají nejvíce střel ze všech?

Na to jsem se chystal. Čekal jsem, že to bude od nich kanonáda. My jsme ale v prvním dějství měli tři přesilovky a to je utlumilo. Co pak vystřelili, bylo z boku, a to musím mít.

Měli jste v hlavách, že s Mladou Boleslaví, sousedem v tabulce, hrajete prakticky o šest bodů?

Že bychom se na to třepali, určitě ne! Do každého duelu jdeme úplně stejně, tedy s tím, urvat nějaký bod. Ani tenhle tedy nebyl žádnou výjimkou.

Nula na vašem kontě asi potěší?

Určitě. Poslední, kterou jsem vychytal, byla s Českými Budějovicemi v baráži, pokud se vůbec počítá. A to už je nějaký pátek.

Předkolo play off je už hodně blízko, možná přímo play off...

Předkolo play off či přímo play off, to by bylo super. Podaří-li se to, či ono, tak asi i stadión spadne. Jdeme bod za bodem a snad to zvládneme.

Bude to teď hodně na vás?

Nevím. Když mě tam dají... Braňo by měl být ale zhruba do pěti dnů v pohodě a tedy zpátky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články