Hlavní obsah

Moc práce jsem neměl, zkažená nula nevadí, říká sparťanská brankářská posila

Praha

Premiéru, ve které neměl moc práce, má za sebou brankář Sparty Danny Taylor. Posila Pražanů ze Záhřebu nastoupila poprvé v hokejové extralize a proti posledním Karlovým Varům si kanadský gólman připsal jen jedenáct zákroků. V prvních dvou třetinách na něj šly shodně vždy jen tři střely. Čisté konto však Taylor nakonec neudržel, v přesilové hře jej ve třetí části překonal Radim Bičánek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Sparty Danny Taylor.

Článek

"Zápas jsme si ale užil, protože jsme hráli velice dobře. Vlastně jsem neměl moc práce a možná jsem mohl mít čisté konto. Cením si ale komunikace s obránci. Dostali jsme se na stejnou vlnu a hlavně v rozehrávce to opravdu fungovalo," řekl devětadvacetiletý gólman novinářům po zápase, který Sparta vyhrála jednoznačně 6:1.

Bývalá jednička Medveščaku v Kontinentální lize podle svých slov problém s koncentrací neměla, i když Energie byla v O2 areně většinu zápasu neškodná. "Nebylo to tak složité, protože jsem se hodně dostával k zastavování puku za brankou a rozehrávce. Taky jsem se snažil komunikovat s obránci," vysvětlil.

Navíc mu prý už po příchodu do Sparty bylo jasné, že tým hraje ofenzivně a soupeře často přehrává. "V takovém případě musí být člověk mentálně připravený," podotkl gólman, jenž má na svém kontě tři starty v zámořské NHL za Los Angeles a Calgary.

Rodina zůstala v Chorvatsku

Čisté konto, o které přišel ve třetí třetině, moc neřešil. "Není to o mých číslech. Vždycky se tomu snažím dávat sto procent. Nezáleží, proti komu hrajeme. Možná to přijde příště," řekl Taylor, který v Praze bydlí sám na hotelu vedle Tipsport areny. Těhotná manželka s dětmi zůstala v Záhřebu.

Hned v první třetině se Taylor dostal do kontaktu se Sebastiánem Gorčíkem, který jej atakoval za brankou. Vyloučen však byl jen obránce Jan Piskáček, jenž se rozhodl atak na gólmana Sparty potrestat.

"Byl jsem překvapený, že jsme dostali trest my. Hrál jsem puk a on mě srazil. Kluci tam byli rychle, vyřešili to. Ale ten trest jsem nechápal," přiznal gólman, který má za sebou angažmá v Německu i ve Švédsku. Momentálně je v Evropě třetí sezónu v řadě. "Mám smlouvu do konce sezóny, pak jsem otevřený jakékoliv nabídce," řekl už před zápasem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín