Hlavní obsah

Hadamczika střídá majitel Komety. Musíme hráčům vrátit sebevědomí, tvrdí

Aktualizováno

Hokejová Kometa promptně vyřešila situaci po pátečním odstoupení trenéra Aloise Hadamczika, jenž rezignací reagoval na debakl 1:6 s Litvínovem. V roli hlavního kouče ho u desátého celku extraligové tabulky nahradí majitel brněnského klubu Libor Zábranský. Asistenty zůstávají Kamil Pokorný a Karel Beran. V tomto složení by měl realizační tým vydržet až do konce této sezóny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Místo Aloise Hadamczika převezme majitel klubu Libor Zábranský.

Článek

„Rozhodli jsme se vypomoct si z vlastních řad," vysvětlil dvaačtyřicetiletý Zábranský, který v Kometě dlouhodobě vede mládežnické celky a už několikrát v minulosti se dočasně postavil i na střídačku prvního mužstva.

Je si vědom tlaku, jemuž bude nyní v boji aspoň o předkolo extraligového play off čelit. „To je ovšem po celých dvanáct let mého působení v Kometě stále stejné. Na schůzce klubového vedení jsme se shodli, že mohu týmu pomoci. Prvním úkolem teď bude vrátit hráčům sebevědomí a dostat z nich to nejlepší, co v nich je. Vyžadovat po nich budu především bojovnost. Pokud hokejista nepřistoupí k zápasu se stoprocentním nasazením, těžko zmůže cokoliv i ten nejlepší kouč," tvrdí Zábranský.

Hadamczikovi poděkoval

Hadamczikovi za odvedenou práci poděkoval. „Klobouk dolů před ním. Dobře věděl, jakému náporu bude v Brně vystaven. Je to sport, ne vždycky se všechno podaří. Chyba nebyla zdaleka pouze v něm. A svým pátečním odstoupením dal jasně najevo, jak moc mu na Kometě záleží," uvedl Zábranský na adresu bývalého reprezentačního trenéra.

Nový šéf brněnské střídačky by byl rád, aby se fanoušci Komety hokejem zase bavili. „Musí vidět, že když mužstvo prohraje, nechá na ledě všechno. Doteď to tak nebylo. Brněnští diváci i v pátek dokázali, že za klubem stojí. Jsou nejlepší v Česku. Uděláme maximum, aby v nadcházejících týdnech odcházeli z haly po extraligových utkáních v mnohem lepší náladě," slíbil.

Proti Olomouci se změnami v sestavě

Zábranský ví, co musí mužstvo především zlepšit. „Musíme hru zjednodušit. Spoustu gólů jsme dostávali z předbrankového prostoru. A taky jsme často inkasovali v oslabení po naprosto zbytečných vyloučeních," vypozoroval.

Variantu, že by Kometa přivedla nového trenéra odjinud, klubové vedení prý zamítlo. „Zabralo by příliš času, než by mužstvo poznal, a případně zavedl jiný herní systém," vysvětlil Zábranský.

V nedělním zápase v Olomouci hodlá udělat v sestavě několik změn. „Někteří hráči si musí sáhnout pořádně do svědomí," tvrdí. Po střetnutí na Hané pak následuje v extralize reprezentační pauza. „V ní budeme mít dostatek času zapracovat na psychice hráčů. Klukům jsem jasně řekl, že nejdu na lavičku v pozici drába, který jim bude nadávat. Chci Kometě i jim pomoct. Věřím, že neúspěšnou sérii výsledků zlomíme," je přesvědčen Zábranský.

Co soudíte o tahu vedení Komety Brno?
Je to dobře, nový trenér je zbytečný
38,8 %
Špatný tah, tým by měl vést trenér
61,2 %
Celkem hlasovalo 5380 čtenářů.

Reklama