Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 4:1Zlín i počtvrté v sezóně uspěl proti Chomutovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Šťastný 1 : 0
18. Vlach 2 : 0
31. Říčka 3 : 0
47. Růžička 3 : 1
58. Vlach 4 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 44. kole extraligy Chomutov 4:1 a zabrali po třech prohrách za sebou. Berani porazili Piráty i počtvrté v sezóně a dvěma góly se na tom podílel útočník Roman Vlach. Chomutov si připsal venku už desátou porážku za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost hokejistů Zlína - ilustrační foto

Článek

Zlín vstoupil do utkání aktivně. Hned ve druhé minutě měl možnost Maruna, ovšem zblízka chomutovského brankáře Jakuba Čecha, jenž ve Zlíně působil v letech 2006 až 2008, nepřekonal. Tlak domácích se zvýšil při přesilovce, ale Piráti odolávali.

Dařilo se jim to do 13. minuty, kdy dostal nahrávku před branku David Šťastný, jenž střelou z první nalezl místo mezi betony Čecha. Vstřelil svou druhou trefu v kariéře a znovu to bylo proti Chomutovu. Vyrovnat mohl v samostatném úniku Tomica, ale na brankáře Kašíka nevyzrál. A tak se radovali zase Zlínští, když do protipohybu hostujícího gólmana poslal kotouč Roman Vlach.

Ani ve druhé třetině Berani nepolevili a zvýšit mohl Čachotský. Na druhé straně se vyznamenal Kašík, jenž vytěsnil pokus Kašeho. V polovině utkání měl plné ruce práce Čech. Nejprve zasáhl při šanci Ondráčka, na přesilovkovou střelu Říčky z mezikruží už byl ale krátký. Hosté mohli snížit. Červenkovu střelu domácí gólman vyrazil vedle sebe, Pospíšilovu dorážku vytěsnil betonem a ještě zvonila i tyč.

Další gól Zlína mohl po druhé přestávce přidat Bukarts, jehož střelu Čech se štěstím vyrazil. Ve 47. minutě do dočkali Piráti. Sám před Kašíkem zůstal útočník Vladimír Růžička, jenž nadvakrát domácího gólmana překonal. Zlín měl další možnost, když po střele Bukartse dorážel do prázdné branky Říčka, ale puk zastavil na poslední chvíli bek David Růžička. Pojistky se domácí dočkali. Ubránili se při Urbancově vyloučení a v 58. minutě pečetil výsledek při power play do prázdné branky Roman Vlach.

44. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Piráti Chomutov 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. D. Šťastný (Čachotský, F. Čech), 18. Roman Vlach (Kotvan, Marušák), 31. Říčka (Matějíček, P. Holík), 58. Roman Vlach (Řezníček) - 47. V. Růžička ml. (Valach, Ölvecký). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5191.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Chomutov: J. Čech - Valach, Skinner, Jánošík, D. Růžička, Šidlík, Dlapa, Harant, Pereťagin - Pospíšil, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., D. Kaše - D. Květon, Kämpf, Hřebejk - Račuk, Dušek, R. Veselý. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články