Hlavní obsah

Valský zařídil dvěma góly obrat Liberce. Zápas okořenila i bitka bývalých spoluhráčů

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Liberce vyhráli i potřinácté v řadě v tomto extraligovém ročníku na domácím ledě, když zdolali Mladou Boleslav 5:4 v prodloužení. Celkově si připsali už čtyřiatřicáté vítězství v sezóně, čímž vyrovnali klubový rekord, jak to bezprostředně po zápase hrdě oznámil místní hlasatel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Souboj Jaroslava Vlacha (vlevo) z Liberce a Tomáše Voráčka z Mladé Boleslavi.

Článek

Ústřední postavou zápasu byl autor dvou gólů Jakub Valský. Útočník s reprezentačními zkušenostmi nejprve v 56. minutě srovnal a v nastaveném čase nekompromisně rozhodl o výsledku.

„Museli jsme dotahovat dvoubrankovou ztrátu, což bylo nesmírně těžké," připomněl Valský, že Liberečtí prohrávali ještě ve třetí třetině 2:4. „Záleželo jen na nás, jestli s tím něco uděláme. Předtím jsme si to sami zkomplikovali. V šatně jsme si řekli, že se vrátíme k naší nátlakové hře. Boleslavští pak už jen čekali, vyhazovali puky, nechtěli hrát, a to se jim vymstilo," líčil liberecký forvard.

Pešán Vlacha chválil, Jelínek káral sudí

Zlomový moment utkání našel Valský i v situaci, kdy Jaroslav Vlach svedl bitku s boleslavským obráncem Tomášem Voráčkem. Pikantní byla v tom, že Voráček ještě loni působil v Liberci a došlo tak k řežbě bývalých spoluhráčů.

„To, že jsem se popral s Voráčkem, byla souhra okolností. Viděl jsem, že Derner je v nějakém konfliktu. Proběhlo mi hlavou, že by to mohl být nějaký impuls pro nás. Jsem rád, že jsem tu bitku vyhrál, protože nám pomohla otočit a nakonec i vyhrát zápas," tvrdil Vlach.

K jeho „výstupu" se vyjádřil i trenér Filip Pešán: „Jarda Vlach beze zbytku splnil svoji roli v týmu. Není mu lhostejný žádný výsledek, otočil zápas. Zná svoji práci." Asistent boleslavského kouče Marian Jelínek na toto téma doslova poznamenal: „Samozřejmě trenér Liberce říká, že Vlach dělá svoji práci. Ale kdyby rozhodčí reagovali, jak měli, protože hráč šel třetí do souboje, jestli jste si všimli, a naskočil ze střídačky, takže porušil dvě věci. Je to bitkař a z hlediska bitky svoji úlohu splnil."

Klimenta: Dva góly nestačily na výhru

O všechny čtyři góly Mladé Boleslavi se postarali liberečtí odchovanci - Klimenta dal dokonce dva, Pabiška a Bárta po jednom. „Myslel jsem si, že moje trefy postačí na vítězství. Měli jsme zápas dobře rozehraný. Takhle vezeme jen bod, ale i ten bychom před utkáním brali," svěřil se Tomáš Klimenta, který navíc nastoupil s kapitánským céčkem. „Říkali, že až David Výborný skončí, tak mi funkci kapitána nechají. Ale teď se soustřeďujeme na každý duel a myslím, že se nemáme za co stydět. Vždyť Liberec je momentálně asi nejtěžším soupeřem, na jakého jsme mohli narazit," tvrdil Klimenta.

Zápasy proti bývalému klubu bývají pro hráče atraktivní. „Je to něco jiného, než hrát třeba proti jiným týmům. Už bych to ale nebral jako něco vyloženě speciálního. Přece jen jezdím s Boleslaví do Liberce často, ale menší pikantnost tam pořád je. Tentokrát k atmosféře přispěla i vyprodaná aréna. A že se jiskřilo, to k tomu patří," vykládal boleslavský útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice