Hlavní obsah

Vítkovice se s Bartošákem zvedají. Druhý start, druhá výhra

Ostrava

Bitva ostrá jako břitva, kterou rozhodl až ve druhé nadstavené minutě domácí obránce Sloboda, se odehrála na vítkovickém ve čtvrtém ocelářském derby sezóny. Vítkovice podruhé za sebou otočily zápas, výhrou 2:1 se dotáhly na Pardubice a na desátou Kometu ztrácejí pět bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek

„Celý tým odvedl výbornou práci a zasloužili jsme si vyhrát. Sice jsme i tentokrát tahali za kratší konec, ale stejně jako v Chomutově jsme to dokázali zvrátit. Máme dost silný tým na to, abychom vyhrávali a ještě s tou sezónou něco udělali," radoval se z druhé výhry po příchodu do Vítkovic brankář Patrik Bartošák.

Dlouho bezbrankový zápas rozsekl téměř v polovině utkání hostující Jiří Polanský, z vedoucí branky se ale skoro neradoval. „Vůbec jsem nevěděl, jestli budu hrát. V sobotu mi odvezli dědu do nemocnice ve vážném stavu a neměl jsem na hokej vůbec myšlenky. Jsem ale rád, že jsem ten gól dal. Dědo, je pro tebe," svěřoval se Polanský.

Vítkovice kontrovaly v přesilových hrách, které jim v předchozích zápasech přitom vůbec nešly. Dvojnásobnou využil ranou od modré Olesz, v nadstavení rozhodl o druhé výhře nad Třincem znovu v početní výhodě Sloboda. „Před prodloužením jsem kustodům říkal, že teď ten gól dáme a dali jsme ho. Když člověk věří, tak to jde. A my tomu věřili," řekl Bartošák.

Vyjel po rozhodčím

Z vedení se oba týmy přitom radovaly už v úvodní třetině, leč zbytečně. Jako první zvedali ruce nad hlavu v 10. minutě hosté z Třince a jejich radost umocnila i signalizace sudího. Puk ovšem v brance nebyl a ležel na zadní síťce branky, což po chvíli zjistil i sudí. „Věděl jsem, že to šlo vedle a vůbec jsem nechápal, co rozhodčí píská. Trošku jsem po něm vyjel," usmíval se Bartošák. Z gólu se radovaly i Vítkovice, které dokonce puk do branky i dostaly. I jejich radost byla ale předčasná. Gól neplatil pro postavení Szturce v brankovišti.

Podle hostujícího kouče Jiřího Dopity si Třinečtí neprohráli zápas sami. „Bylo to výborné utkání a s výkonem hráčů jsem maximálně spokojený. Ale protože nemůžu hodnotit všechny účastníky, tak se k tomu nechci dále vyjadřovat. Nicméně tento zápas jsme si neprohráli sami," říkal Dopita.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec