Hlavní obsah

Vary doplatily ve Znojmě na kuriózní Čakajíkův gól

ZNOJMO

Zlomil hokejku a chtěl se nechat rychle vystřídat. Karlovarský útočník Lubomír Hurtaj to už ale nestihl. Než stačil přeskočit mantinel, inkasoval jeho tým ve Znojmě klíčovou první branku. Protože v té době měli Západočeši na trestné lavici dva hokejisty, v inkriminovaném okamžiku tak čelili pouze ve dvou pětici domácích hráčů.

Článek

"Musel jsem se rozhodnout během chvilky. Bez hole bych stejně nebyl na ledě mnoho platný. Byl jsem zrovna blízko střídačky, a tak jsem na ni rychle uháněl. Křičel jsem na spoluhráče, ať za mě někdo honem zaskočí. Už bylo ovšem pozdě. Puk dostal Čakajík a jeho střela skončila v naší brance," vybavoval si po utkání Hurtaj, jehož tým nakonec ve Znojmě prohrál důležitý souboj uchazečů o účast v play-off 0:3.

Šťastný střelec vedoucí znojemské branky Martin Čakajík se domníval, že Hurtaj měl na kluzišti zůstat. "Mohl aspoň tělem stínovat a Eratova přihrávka by třeba ani ke mně neprošla. Já jsem ale rád, že to dopadlo takhle. Po prvním gólu musely Vary trochu otevřít hru a to nám vyhovovalo. Jsme teď zase play-off trochu blíž," netajil radost slovenský bek.

Kouč Varů Zdeněk Venera se na Hurtaje nezlobil. "Po bitvě je každý generálem. Měl to k naší lavičce pár metrů, chtěl se tudíž nechat rychle vystřídat. Nedopadlo to pro nás dobře, ale nikdo nemůže tušit, jak by se situace vyvíjela, kdyby Hurtaj zůstal i bez hokejky na ledě. Třeba bychom inkasovali taky," uvažoval Venera, jenž však souhlasil, že si Čakajíkovou brankou otevřelo Znojmo cestu ke třem bodům. "Ve vzájemných duelech vždy padá málo gólů a první trefa bývá většinou i vítězná."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec