Hlavní obsah

Jihočeši se dočkali výhry venku, opět na ledě Třince

TŘINEC

Pětkrát v této sezóně hokejisté Českých Budějovic naplno bodovali na ledě soupeře, teď však na tříbodový zisk z venku marně čekali tři měsíce, než zase vyhráli v Třinci. "Je zajímavé, že tři body jsme naposledy získali na stejném stadiónu, prostě nám to na Třinec letos jde skvěle," smál se útočník Jihočechů Jiří Šimánek.

Článek

"Bojovalo se o důležité body. S Třincem se přetlačujeme o osmičku, takže o náboj bylo postaráno," poznamenal Šimánek, jehož trefa v první části srovnala stav, výhru pak nováčkovi extraligy zajistil v přesilovce Jindřich Kotrla: "Venku nám to nešlo jen výsledkově. Asi jsme chtěli hrát otevřený hokej, dostávali jsme laciné branky nebo góly v oslabení. Výkony nebyly špatné, ale scházely body. Teď to konečně vyšlo."

Klíčem k úspěchu Jihočechů bylo ubránění domácí početní výhody pět na tři, která trvala 104 sekundy. "Není to náhoda. Máme jednu z nejlepších defenzívních činností v oslabení, ve statistikách jsme nahoře. Tušili jsme, že se zápas láme. Když mužstvo nedá při dvojité výhodě gól, většinou prohrává," věděl Šimánek.

Hosté neskrývali velkou radost. "Určitě nás to nastartuje. S blížícím se závěrem základní části přichází i nervozita, ale u nás spíš převládá nahecování, abychom se do osmičky vážně dostali," dodal Šimánek.

Reklama

Související témata: