Hlavní obsah

Fanoušci vybrali nejsympatičtější hokejisty extraligy

PRAHA

Anketa o nejsympatičtějšího extraligového hokejistu má za sebou první kolo, v němž fanoušci vybrali vítěze z každého klubu. Nejúspěšněji si vedli útočníci, kterých uspělo osm, přičemž nejpřesvědčivěji si vedl kladenský Martin Procházka. Brankáři jsou vítězi v pěti klubech, přičemž také o triumfu Málka v Plzni či Hniličky v Liberci nebylo pochyb. Jediným úspěšným obráncem se stal zlínský Martin Hamrlík.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Zajímavý vývoj byl ve vsetínské nominaci, kde to dlouho vypadalo na vítězství gólmana Altrichtra, ale po jeho odchodu dostal víc hlasů kapitán Stantien. Nejdramatičtější průběh hlasování se týkal Budějovic, kde vyhrál Sailer o jediný hlas před Turkem. Podobně těsné prvenství zažil znojemský Uram nad Trvajem.

Hlasují na internetu

Absolutní triumf čeká na hráče, který z finálové čtrnáctky obdrží nejvíce hlasů, přičemž hlasovat lze až do 25. dubna na www.jsnh.hokej.cz. "Sympaťák by měl být nejen pohledný, ale měl by mít také dobré vystupování na ledě i mimo něj. Rozhodující jsou charakterové vlastnosti a celková osobnost hráče, nikoli jeho statistiky," tvrdí ředitelka pořádající agentury BPA Jana Obermajerová.

Navíc vylosovaný fanoušek vyhraje kromě dresu a permanentní vstupenky na příští sezónu i účast na hokejovém Galavečeru, kde 3. května vítězi předá cenu a povečeří s ním. Anketa patří do projektu Jde se na hokej, jehož součástí je i charitativní sbírka. "Při ní bylo vybráno už přes čtvrt miliónu korun, které získají děti z dětských domovů na rozvoj sportu," prozrazuje Obermajerová.

Pro dětské domovy

Sbírka začala 30. kolem a potrvá až do konce základní části nejvyšší soutěže. Za každého diváka, který během té doby navštíví extraligové utkání, uhradí partneři projektu -Budvar, Česká pojišťovna, Český Telecom a Tipsport -1 korunu na charitu.

Návštěvníci extraligových stadiónů podpoří svou účastí na hokejovém utkání dětský domov v okolí, který obdrží po skončení sbírky šek, jenž bude vystaven, takže fanoušci si ověří, jakou částkou přispěli.

Dětské domovy použijí peníze na nákup sportovního vybavení a některé dětské domovy pak navštíví hokejisté. Zkrátka nepřijdou ani fanoušci klubu, kteří účastí na hokejových utkáních pomohou vybrat nejvíce peněz. Zatím jasně vedou v Pardubicích, takže tam mají největší šanci kromě výbavy na fandění získat i možnost zúčastnit se speciálního tréninku.

Sympaťáci extraligy:
Č. BudějovicePetr Sailer
K. VaryLukáš Mensator
KladnoMartin Procházka
LiberecMilan Hnilička
LitvínovRobert Reichel
PardubiceJán Lašák
PlzeňRoman Málek
SlaviaTomáš Vlasák
SpartaPetr Bříza
TřinecJiří Polanský
VítkoviceJiří Burger
VsetínRoman Stantien
ZlínMartin Hamrlík
ZnojmoMarek Uram

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec