Hlavní obsah

Vlach pomohl otci na střídačce, Zlín má zase o kousek blíž play off

I když hokejisté Zlína v poslední třetině vystřelili pouze pětkrát puk na branku domácích, zvládli během tří minut obrat skóre v Pardubicích a díky výhře 2:1 mají zase o kousek blíž do play off. Navíc snížili svou ztrátu na šestou příčku extraligové tabulky, která znamená rovnou čtvrtfinále, už jen na pět bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický hokejista Matěj Beran (vlevo) a brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Do klíčové role se ve třetím dějství obsadil syn trenéra hostů Roman Vlach. O využití přesilovky se postaral hned po sedmnácti vteřinách, při Urbancově vítězné brance nejdřív přihrál a pak skvěle clonil před brankou. „Jen jsem viděl, jak kolem mne proletěl puk z modré čáry a gólman už mu nestačil položit beton do cesty," říkal Vlach.

„Věděli jsme, že to bude s Dynamem urputný boj. Oběma týmům šlo o hodně. Snažili jsme se být trpěliví a počkat si na chybu domácích," dodával zlínský útočník, jenž měl prsty v obou gólech. Z posledních sedmi utkání má Vlach bilanci 3+5 a jako vzorný synek tak pomáhá otcově týmu na vzestupu tabulkou. „Snažím se jen hrát poctivý hokej a pořád bych se raději ohlížel spíš za sebe a myslel na to, abychom play off vůbec uhráli," líčil mladší Vlach.

Zlín byl ještě začátkem prosince úplně na dně extraligy, od té chvíle ale z 22 utkání uhrál celkem 45 bodů a připomíná tím své loňské povánoční tažení, které jej vyneslo až mezi elitní šestku. V Pardubicích sice dlouho prohrával, když se trefil domácí Šeda čekající na gól od 11. října. Nakonec však Maxwell po 139 minutách přišel o neprůstřelnost a zlínští hráči už dovedli duel k vítězné tečce.

„Přišlo mě, že to Pardubice už chtěly vyhrát na jeden gól. Když po otočení výsledku stupňovaly aktivitu, podržel nás skvělý Kašík v brance," uvažoval 26letý útočník Vlach. „Nakonec bylo znát, že je na domácí tým mnohem větší tlak, protože nutně potřeboval bodovat. Netvrdím, že vyhrál lepší tým, ale uspěl ten, kdo dal o gól víc, i když třeba se štěstím," líčil spokojeně asistent zlínského kouče Juraj Jurík.

Naopak pardubický trenér Peter Draisaitl dost soptil: „Sami jsme si ten zápas zazdili. Rozehrajeme to dobře, v pohodě vedeme 1:0 a potom, není mi jasné proč, kompletně přestaneme hrát hokej. Všichni si už musí uvědomit, o co tady jde, a odmakat celých 60 minut. Když to neděláme, body nemáme."

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice