Hlavní obsah

Dvě třetiny jsme byli lepší, ale zradila nás koncovka, smutnil hradecký kouč Kýhos po prohře v Brně

Brno

Kouči hradeckých hokejistů Vladimíru Kýhosovi návrat do brněnské haly pořádně zhořkl. Trenér, který po loňské sezóně Kometu po zisku extraligového bronzu nuceně opustil, musel skousnout od svého bývalého týmu porážku 0:3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Hradce Králové Vladimír Kýhos při utkání v Brně.

Článek

„Jsem z ní zklamaný. Ale nikoli víc, než po prohrách s jinými extraligovými mužstvy. To, že mi loni na jaře v Brně neprodloužili smlouvu, už přebolelo," tvrdil devětapadesátiletý Kýhos. Měl za to, že porážka jeho celku byla hodně krutá. „Vždyť jsme byli dvě třetiny lepší. Očekávaný tlak Komety jsme eliminovali. Jenže nás zradila koncovka. Citelně nám chyběli zraněný Kukumberg a potrestaný Mertl. Navíc Čiliak chytal skvěle," pochválil brněnského gólmana.

Po prohraném střetnutí Kýhos nedávno obměněnému realizačnímu týmu Komety pogratuloval. „Víc jsme spolu střetnutí nerozebírali. Ale poznal jsem, jak s příchodem Libora Zábranského a Martina Pešouta na střídačku mužstvo ožilo. Hlavně návrat Pešouta se na herním projevu Komety projevil. Hrozně moc se chtěl k extraligovému celku Brna vrátit, a já mu přeju, že se mu to povedlo," říkal Kýhos, jenž si v DRFG Areně ve středečním večeru podal ruku s řadou lidí včetně pořadatelů. „Všechny je dobře znám," usmál se.

Útočník Komety Petr Ton, který přispěl k triumfu svého mužstva druhým gólem, Pešoutův návrat na lavičku přivítal. „Snažil se v reprezentační pauze zabudovat do naší hry některé prvky, s nimiž jsme slavili úspěch v minulé sezóně. Věřím, že se nám povedlo zastavit krizi. Teď potřebujeme v pátek uspět i v dalším domácím duelu s Plzní. Předkolo play off by nám utéct nemělo, nezdary Třince, Pardubic i Vítkovic v tomto kole nám nahrály," přemítal.

Kometa bodovala poprvé po abdikaci kouče Hadamczika. Nově jmenovaný brněnský asistent Martin Pešout si cenil, že svůj návrat k prvnímu mužstvu Komety oslavil vítězstvím. „Bylo hodně specifické, že na druhé straně stál zrovna Láďa Kýhos, s nímž jsem spolupracoval loni. Porazili jsme ale Hradec, nikoli Kýhose," tvrdil.

Rovněž k hokejistům Mountfieldu přišel v minulých dnech nový trenér, v roli konzultanta týmu vypomáhá zkušený Václav Sýkora. „Zpočátku sledoval zápas z hlediště a o přestávkách nám sděloval svoje poznatky. Jsem přesvědčený, že spolupráce s ním půjde mužstvu k duhu," domnívá se Kýhos.

Reklama