Hlavní obsah

Do zápasu nás rychle vrátil náhodný gól, říkal Květoň po výhře Pirátů nad Olomoucí

Chomutov

Hokejisté Chomutova si po koncentrovaném výkonu poradili s HC Olomouc. A vítězstvím 5:2 si tak posílili naděje na uhájení pozice v první desítce tabulky extraligy, přičemž mohou stále pošilhávat i po umístění v elitní šestce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Roman Rác z Olomouce (vlevo) a Štěpán Hřebejk z Chomutova v utkání 45. kola extraligy.

Článek

„Nemáme však velké oči, zůstáváme při zemi. Hlavní je, že jsme během reprezentační přestávky dobře potrénovali a znovu se dostali do tempa," konstatoval chomutovský útočník David Květoň, který vstřelil první gól Pirátů. Tím nasměroval svůj tým k ofenzivě. Jeho vyrovnání na 1:1 přišlo sotva půl minuty poté, co domácí inkasovali hned po dvaceti vteřinách na začátku druhé třetiny. „Musím uznat, že to byla velmi náhodná branka. Rázem jsme se vrátili do zápasu. Najednou nás to nakoplo natolik, že Pospíšil nás brzy dostal do vedení na 2:1," líčil Květoň.

Hosté poté srovnali, ale Chomutov nakonec předvedl pohledné představení. Aktivitu vyjádřil dalšími třemi zásahy po sobě a na začátku třetí části vedl už 5:2. „Hodně nás uklidnil Sklenářův gól, který se ukázal jako vítězný. Pomohlo nám to, že jsme pořád hráli svoji hru. Nechtěli jsme čekat, co Olomouc vymyslí. Po celý zápas jsme se v podstatě drželi stejné taktiky, kterou jsme neměnili," podotkl Květoň.

Útočník Jakub Sklenář odehrál úspěšné utkání. Kromě defenzivních úkolů se zapojoval i do zakončení a díky důrazu před brankou rovněž skóroval. Byl jedním z pěti chomutovských střelců v zápase. „Pracujeme jako tým. Jsem rád, že jsme koncovku nenechali jen na Romanu Červenkovi a podpořili jsme ho i střelecky. Je pozitivní, pokud se produktivita rozloží na více hráčů. Roman je pečlivě střežený a musíme využívat toho, když se naskytne prostor ostatním hráčům," poznamenal Sklenář.

Nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka ovšem také nezůstal bez zápisu do střelecké listiny a zaznamenal už dvacátý gól v sezóně.

Reklama

Související témata: