Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 6:4Vítkovice pěti góly ve třetí třetině otočily zápas s Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kafka 1 : 0
28. Rapáč 1 : 1
37. Orsava 1 : 2
39. P. Sýkora 1 : 3
41. Olesz 2 : 3
45. Kafka 3 : 3
48. Monja 3 : 4
50. Balán 4 : 4
50. Štencel 5 : 4
58. Szturc 6 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic po málo vídaném zvratu porazili ve 46. kole extraligy Pardubice 6:4. Domácí utkání otočili pěti góly v třetí části ze stavu 1:3 a vítěznou trefu zaznamenal obránce Jan Štencel deset minut před koncem kuriózním nahozením od červené čáry. Hosté i navzdory třem využitým přesilovkám v souboji dvou sousedů v tabulce, kteří ještě usilují o předkolo, zůstali bez bodu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté slaví gól.

Článek

Vítkovice i v důležité bitvě ukázaly, že s úvody třetin mají problém. Po šestigólovém kolapsu v Plzni jim už po několika sekundách mohl dát branku Marcinko, ale Bartošák jeho ránu vytáhl nad břevno.

Jinak však žádný z týmů startovací tempo nepřepálil a skrze zajištěné obrany pronikli až v 10. minutě domácí díky parádnímu pasu Olesze na Szturce, kterého vychytal Maxwell. Závěr prvního dějství byl ale na šance bohatý: Bartošák domácí podržel při střelách Sýkory a Čáslavy, kdy puk lapil centimetry před čarou, Maxwell zase zneškodnil Hovorkovo sólo v oslabení.

Druhá část se Vítkovicím hrubě nevyvedla. A to přesto, že při signalizovaném vyloučení potrestal Nedbalovu chybu ve 25. minutě ze sóla prvním gólem ve vítkovickém dresu Kafka.

Ale obdržený gól nastartoval Dynamo. Stav rychle srovnal Rapáč, který zblízka zasunul za Bartošáka vyraženou střelu Ščotky. Bartošák vzápětí zneškodnil sólový únik Sýkory, ale v 37. minutě nemohl při nejlepší vůli zabránit trefě Orsavy, který do prázdné rány uklidil Moňovu nepovedenou ránu. Schlíplé Ostravany navíc v přesilovce ještě třetí trefou vyprovodil do šatny kanonýr Sýkora.

Zmrtvýchvstání v poslední třetině

Třetí část však přinesla nevídané zmrtvýchvstání. Olesz ho už po 18 sekundách načal přesnou dorážkou na 2:3 a Kafka v přesilovce zpoza branky o Maxwellovu brusli ve 45. minutě vyrovnal. Vítkovický výkon letěl v závěru o sto procent nahoru.

Nepřibrzdil ho ani Moňa, který v početní výhodě ve 48. minutě opět obnovil vedení hostů. Balán po Hovorkově slalomu protlačil puk pod Maxwellem v 50. minutě počtvrté a 33 sekund nato dokonal zvrat kuriózním gólem od červené čáry Štencel, jehož nahození přeskočilo zvláštním odrazem o led Maxwellovu lapačku.

Když už hosté začali pomýšlet na odvolání gólmana, dvě minuty před koncem vyzrál na Maxwella švihem po ledě Szturc a šestým gólem ještě oprášil vítkovické myšlenky na předkolo play off.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Dynamo Pardubice 6:4 (0:0, 1:3, 5:1)
Branky a nahrávky: 25. P. Kafka (M. Hlinka, Čerešňák), 41. Olesz (Čerešňák), 45. P. Kafka (Čerešňák, Olesz), 50. Balán (Hovorka, P. Zdráhal), 50. Štencel (Tomi), 58. Szturc (Pastor) - 28. Rapáč (Ščotka), 37. Orsava (Moňa), 39. P. Sýkora (Štajnoch), 48. Moňa (Orsava, Tomášek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:3. Diváci: 5082.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Philipp, Sloboda, Pastor - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Ščotka, Bokroš, Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Tomášek, Kaut, Poulíček - Moučka, M. Beran, Rapáč. Trenéři: Draisaitl, Potajčuk a R. Král.

Reklama

Související témata: