Hlavní obsah

Neomluvitelné! Hřímal pardubický kouč Draisaitl po obratu ve Vítkovicích

Ostrava

Dvakrát Pardubice na vítkovickém ledě vedly, po druhé dvacetiminutovce dokonce o dvě branky. Přesto v Ostravě v utkání, které mohlo hodně napovědět o šancích v boji o předkolo play off, prohrály 4:6. Vítkovice po nepovedené druhé třetině nepoložily zbraně, Maxwellovi v prvních deseti minutách třetí části nasypaly do branky čtyři góly a vývoj utkání zcela obrátily.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Pardubic Brandon Maxwell v akci.

Článek

„Náš výkon byl naprosto neomluvitelný. Vždy jsem věřil na to, že profesionální hokej je férový sport a vždy dostaneš, co si zasloužíš. Jak jistá skupina hráčů reprezentuje hokejový velkoklub Dynamo Pardubice, je opravdu nedůstojné," hřímal po zápase trenér Východočechů Peter Draisaitl. Kdo a čím ho tak rozlítil si, ale nechal pro sebe. „Závěry a následky, které to bude mít, bych ale raději sdělil nejdříve hráčům," dodal Draisaitl.

Pardubice sice ve Vítkovicích využily tři ze čtyř přesilových her, ovšem naprosto nezvládly poslední třetinu, kterou prohrály 1:5. Příliš jim nepomohl ani gólman Maxwell. Především vítěznou trefu obránce Jana Štencela od červené čáry si bude asi dlouho pamatovat.

Puk před brankářem vyskočil a Maxwell jen máchl lapačkou do prázdna. „Vyvážel jsem puk a neměl jsem to komu dát, tak jsem to nahodil na branku. Trochu bych Brandona omluvil, protože puk dopadl na hranu a skočil. Bylo to fakt velké štěstí," líčil expert na okulahodící trefy Štencel. Současného brankáře Pardubic zná ze společného působení ve Vítkovicích v minulé sezóně. „Víme o něm, že je výborný gólman, proto nás trenéři nabádali, ať střílíme ze všech pozic. Ale že to vyjde takto, to by asi nikdo nečekal," smál se Štencel.

Vítkovičtí před domácím publikem odčinily výprask z Plzně (3:9) a k desátému Třinci, který prohrál v Hradci Králové 2:3, se tak znovu přiblížily na rozdíl pěti bodů. „Po té noční můře v Plzni, jsme včera ani nechtěli vycházet haly dřív než po setmění. Ale to, jak jsme zvládli tu třetí třetinu, nám může pomoct do zbylých šesti kol i další fáze soutěže. Já i Láďa Svozil jsme od přírody optimisté, a i když tam byl ten neomluvitelný výpadek, máme teď ze čtyř zápasů tři výhry a na tom se dá stavět," povídal se vítkovický trenér Jakub Petr.

Reklama

Související témata: