Hlavní obsah

Brno - Plzeň 4:5 SNPlzeň po přestřelce ve třetí části vyhrála v Brně až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Indrák 0 : 1
37. Němec 1 : 1
42. Čermák 2 : 1
43. Lev 2 : 2
44. Indrák 2 : 3
50. Kováčik 3 : 3
53. Johnson 3 : 4
59. Káňa 4 : 4
65. Johnson (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Plzně zvítězili v 46. kole extraligy v Brně nad Kometou 5:4 po samostatných nájezdech. Dvěma góly přispěl k výhře Indiánů Miroslav Indrák, rozhodující nájezd proměnil Nicholas Johnson. Plzeň vyhrála páté z posledních sedmi utkání, ale ztracený bod ji stál třetí místo v tabulce. Naproti tomu Kometa prohrála devátý zápas z posledních jedenácti, přesto poskočila z desátého místa na deváté.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Dominik Kubalík, Miroslav Indrák a Jaroslav Kracík z Plzně se radují z gólu proti Brnu.

Článek

Brňané převzali od úvodních minut iniciativu. Na rozdíl od předchozích zápasů vylepšili defenzivu i přechod do protiútoků. Soupeře dostali pod tlak, v koncovce si ale nedokázali poradit s brankářem Machovským.

Plzeň taktiku postavila na precizní defenzivě a trpělivou hrou čekala na chybu. Ta přišla těsně před koncem první třetiny. Nejproduktivnější řada Indiánů využila nedůslednost domácích zadáků a po přihrávce Kracíka volný Indrák z bezprostřední blízkosti otevřel skóre.

Po gólu převzali režii Indiáni, kterým napomohly k získání převahy i tři přesilové hry. Kometa se s velkým přispěním brankáře Čiliaka tlaku ubránila, postupně srovnala krok a při přesilové hře ve 37. minutě i skóre. Hollwegovi za plzeňskou brankou vypíchl kotouč Káňa a z jeho přihrávky překonal Němec brankáře Machovského.

Ve třetí třetině se na ledě strhla přestřelka. Hned v úvodu posunul Kometu do vedení Leoš Čermák, radost ale domácím vydržela pouhou půlminutu. Při přesilovce vyrovnal Lev a za pouhých 42 sekund dokonal obrat Indrák.

Kometa nevyužila více než minutovou přesilovku pět na tři, ale srovnat skóre se podařilo obránci Kováčikovi, jehož střelu od modré čáry Machovský neudržel a kotouč doklouzal za jeho záda. Plzni vrátil vedení v přesilovce v 53. minutě Johnson, ale necelé dvě minuty před koncem vyrovnal Káňa.

V prodloužení trefil Kováčik tyčku a zápas dospěl do nájezdů. Brněnští útočníci Němec, Špirko ani Ton neuspěli, a tak rozhodl hned první proměněný pokus Plzeňanů v podání Johnsona.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 3:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. V. Němec (J. Káňa II), 42. L. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, R. Zohorna), 59. J. Káňa II (Kováčik) - 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (T. Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. Johnson (Kratěna, T. Svoboda), rozhodující sam. nájezd Johnson. Rozhodčí: R. Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vylolučení: 9:9, navíc T. Svoboda (Plzeň) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna, Koreis, Burian - od 21. navíc Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Lev. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: